Taliban i Oslo. Norge er i opprør, regjeringen sendte dem et luksusfly

Taliban-delegasjonen på 15 personer ledes av den afghanske utenriksministeren Amir Khan Muttaqi.

«Taliban har vært fleksible og imøtekommende»

Ifølge en aktivist fra Women’s International League for Peace and Freedom, «har Taliban vært fleksible og imøtekommende». – Forhåpentligvis vil møtet åpne for muligheter for forhandlinger, kommunikasjon og dialog, sa Jamila Afgani, som deltok i samtalene.

I uttalelsen som ble offentliggjort, understreket den afghanske siden at «møtedeltakerne innså at gjensidig forståelse og samarbeid er den eneste måten å løse Afghanistans problemer på».

Taliban-delegasjon for å møte diplomater

På mandag Taliban-delegasjonen skal møte diplomater fra Norge, USA, EU, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Italia. Ifølge NRK og VG vil ikke sjefen delta i samtalene MFA Anniken Huitfeldt (Ap) fra Norge.

Tidligere i kunngjøringen sa Huitfeldt det Invitasjon fra Taliban «er ikke deres legitimitet eller anerkjennelse.» Imidlertid må vi snakke med dem som praktisk talt styrer Afghanistan i dag. Vi kan ikke la den politiske situasjonen føre til dette katastrofe humanitære påpekte hun.

Taliban besøk til Norge Dette er første gang et vestlig land har vært vertskap for representanter for den nye afghanske regjeringen.

«Invitasjon til Barbarians», «Nordmennene er rasende»

Det fortsetter i norske medier debatthvis invitasjonenbarbarer å frata kvinner deres grunnleggende rettigheter» er det riktige tiltaket. Representanter for opposisjonen og det innvandrerfiendtlige Fremskrittspartiet kalte regjeringen naiv. En tidligere Høyre-politiker og tidligere ordfører i Oslo har kritisert den norske regjeringens betaling og utsendelse av et luksusfly til Taliban. Nordmenn blir rasende når de ser at terrorister flyr ikke bare på første klasse, men også i privatfly sier Fabian Stang.

Den norske stat bærer også kostnadene ved å beskytte Taliban.

Ødelagt av krig Afghanistan sliter med fattigdom, en pandemi og den verste tørken på 20 år, og landets økonomi er på randen av kollaps. I 2021, etter overtakelsen av Taliban, som representerer 40 %. av afghansk BNP har internasjonal bistand blitt beholdt av de fleste land. Bare humanitære organisasjoner opererer i Afghanistan.

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *