Russer arrestert med droner og opptak ved grensen

En russer, arrestert i besittelse av to droner og en masse bilder og videoer mens han forsøkte å returnere til landet sitt, er varetektsfengslet i Norge, meldte norsk justis fredag ​​14. oktober.

Denne episoden kommer som Norge: nytt rekordoverskudd på handelsbalansen takket være gasshar skjerpet sikkerheten rundt sine olje- og gassanlegg etter mystiske droneflyvninger nær denne infrastrukturen og den påståtte sabotasjen av gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 i nabolandet Østersjøen.

Varetektsfengsling

Vitali Rustanov (50) ble denne uken arrestert i Arktis ved Storskog-grenseovergangen, det eneste overgangspunktet mellom Norge og Russland, da han forsøkte å returnere til Russland med to droner og lagringsutstyr digitalt, ifølge norsk politi. En dommer ved Vadsø rett dømte ham varetektsfengslet i to uker etter begjæring fra politiet.

«Det er … grunner til å tro at tiltalte vil forsøke å unnslippe tiltale dersom han ikke blir varetektsfengslet«, estimerte sorenskriveren, og hevdet at vedkommende hadde to russiske pass og en israeler. Av rettsavgjørelsen som er sett av AFP, ser det ut til at Vitali Roustanov, i Norge siden august, innrømmet å ha fløyet dronene.i alle landene«. Han hadde 4 terabyte med bilder og videoer, hvorav noen var kryptert. I likhet med andre vestlige land har Norge forbudt russiske personer og enheter å fly over sitt territorium som svar på Russlands invasjon av Ukraina. Brudd på disse straffene er straffet med opptil til tre års fengsel.

Avvisning av siktelser

Ifølge politiet avviser Vitali Rustanov anklagene mot ham, og hevder at han ikke var klar over dette forbudet mot overflyvninger. «Han forklarer at han var i Norge som turist og besøkte noensier en polititjenestemann, Anja Indbjør, til avisen Verdens Gang (VG). «Han forklarer at han fotograferte og fløy drone for private formål, og viser til at han liker å ta bilder og er fotograf«, la hun til. «Så langt kan det vi har sett støtte påstanden hans om at han er turist.«.

Episoden kommer ettersom det er rapportert om droneflyvninger nær Norges energianlegg, inkludert nær offshore oljerigger. det skandinaviske landet for å styrke årvåkenhet og sikkerhet rundt sine energianlegg.

Ifølge norske medier ble en ny droneflyvning nær gassbehandlingsenheten i Kårstø (sørvest) observert torsdag kveld. Politiet, som fortsatt ikke har identifisert den eller de ansvarlige, har bedt om hjelp fra befolkningen.

SE OGSÅ – Moskva sier at ukrainsk drone ble skutt ned nær Zaporizhia kraftverk

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *