Syk kronprinsesse Mette-Marit avlyser bursdagsbesøk

Kronprins Haakon og kona Mette-Marit blåser ut 50 lys i år, og det norske hoffet har annonsert at kronprinsparet har tenkt å feire med stil ved å ta fem turer på kryss og tvers i Norge for å besøke ulike steder, mennesker, miljøer og aktiviteter. Mette-Marits helseproblemer ser imidlertid ut til å sette en bremse på arbeidet.

Lungeproblemer

For rundt fire år siden fikk Mette-Marit, kona til Norges kronprins Haakon, diagnosen lungefibrose. En sjelden, alvorlig og dessverre uhelbredelig lungesykdom, der lungene kan ta opp mindre og mindre oksygen. Selv om sykdomsforløpet kan variere betydelig, er forventet levealder etter denne diagnosen begrenset.

Kronprinsessen vil ikke la det stoppe seg. Hun tar det litt med ro med tanke på arbeidsbesøk og båndklipping, men dukker likevel opp offentlig. Og alltid med et stort smil. – Selv om sykdommen begrenser livet mitt, ønsker jeg fortsatt å være en del av det offisielle programmet så mye som mulig, sa Mette-Marit tidligere.

Solo besøk

Dette er et spesielt år for det norske kongeparet fordi de i sommer begge skal kunne blåse ut femti lys. 25. august, bryllupsdagen deres og derfor en helt spesiell dato, inviterer paret «folk fra hele landet» til å feire bursdagene deres sammen. Men kongefamilien ville ikke vært kongefamilien hvis den var begrenset til ett parti. Og derfor meldte det norske domstolen at Haakon og Mette-Marit skal reise fem turer gjennom Norge denne våren for å besøke ulike steder, mennesker, miljøer og aktiviteter.

Likevel ser det ut til at nordmenn mest har med kronprins Haakon å gjøre, ettersom den norske kongefamiliens Instagram-konto har annonsert at Mette-Marit har blitt syk igjen.

«Kronprinsesse Mette-Marit besøkte også Finnmark, men ble dessverre syk og fikk ikke være med på besøkene», skriver den norske kongefamilien i innlegget. «Diagnosen vil begrense livet mitt,» sa Mette-Marit tidligere om sykdommen hennes. — Men jeg er glad det ble oppdaget tidlig. Dette øker sjansene betraktelig for at hun snart kan sitte på tronen ved siden av Haakon som dronning og se de tre barna sine vokse opp. «Men det vil helt klart være tider da jeg må bremse ned.» Hold deg overrasket Mette-Marit!

Kilde: Det Norske Kongehuset, Arkiv Beau Monde | Bilde: NL Image / BrunoPress

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *