Russere prøver å kvitte seg med eiendeler i Finland

Dusinvis av salgskunngjøringer har dukket opp på «Avito»-portalen de siste dagene. I noen tilfeller ber selgere om betaling i rubler eller er klare til å bytte eiendom i Russland. For eksempel må et hus i Savitaipalä, i det sørøstlige Finland, verdt nesten 160 000 euro, betales i rubler.

Eieren av et hus i Rautjärvi, Sør-Karelen, for 62 000 euro, er klar til å bytte det mot et hus i St. Petersburg eller Leningrad-regionen. Det er til og med en elitehytte på tilbud i Poomala, i det sørøstlige Finland, for over en million euro. Hovedsakelig prøver russere å selge eiendommene sine til sine landsmenn i Russland, fordi det ikke er mulig å overføre penger fra Finland til bankene i aggressorlandet.

I slutten av juni diskuterte den finske regjeringen nye restriksjoner på innreise for russiske statsborgere. Eiere kan nå kjøre inn for reparasjoner. I fremtiden er det planlagt å kreve bevis for at eierens tilstedeværelse er nødvendig for dette formålet, opplyser Jusi Tanners, representanten for innenriksdepartementet.

I fjor forbød Finland russiske statsborgere å komme inn med turistvisum. Men de som allerede har fått oppholdstillatelse i Finland, et annet EU-land, Island, Norge eller Liechtenstein eller langtids Schengen-visum kan reise inn. Du kan fortsatt reise inn i Finland med arbeidstillatelser, transportarbeidere, næringsliv, omsorg, studier, diplomater, men den endelige avgjørelsen tas av grensekontrollen.

I mai rapporterte reportere fra «The Insider» at de fant «Putins finske gård» – den uferdige villaen til diktatorens klassekamerat, forretningsmannen Viktor Hmarin, nær Savonlinna ved bredden av innsjøen Saimaa, 18 kilometer fra den russiske grensen.

Arealet til den tre-etasjers bygningen er 850 kvadratmeter, det er også en sikkerhetsbygning og en fiskehytte på territoriet. Putin skal ha planlagt å gå på jakt og fiske der sammen med vennene sine.

Hmarins kjøpte dette landet i 2003, kostnaden for prosjektet er estimert til tre millioner euro. Mest sannsynlig ble arbeidere fra Russland hentet inn for byggearbeid. Journalister fant også den finske produsenten Temas Lautinainen, som sa at russerne betaler veldig sparsomt. I 2017 ble arbeidet stoppet og byggingen ble «frosset».

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *