Sverige og Finland slutter seg til NATO ratifisert av nordiske land

Som rapportert MFA Danmarklandets ambassadør i Washington var en av de første som sendte inn offisielle dokumenter USAs utenriksdepartement. Dette vitner om de dype solidaritetsbåndene mellom Danmark og våre nordiske venner. Jeg håper at de andre allierte snart vil fullføre sine interne prosedyrer – sa sjefen for dansk diplomati Jeppe Kofod.

Dokumenter som bekrefter tillatelse til å gå inn Sverige og Norge til NATO signert tirsdag Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt. Hun rapporterte også om lignende aksept Katrin Jakobsdottir, Islands statsminister.

det danske parlamentet, Norge og Island i juni autoriserte regjeringene i disse landene til å godkjenne Sveriges og Finlands medlemskap i NATO. Signaturen var nødvendig for å fullføre prosedyren medlemsprotokoller.

Tirsdag undertegnet NATO-landenes ambassadører tiltredelsesprotokollene til Finland og Sverige i hovedkvarteret tirsdag. Allianse i Brussel i nærvær av Finlands utenriksminister Pekka Haavisto og Sveriges utenriksminister Ann Linde.

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *