«En kamp spilt med mye intelligens»

Mens Les Bleues slo Norge i et nytt 3-5-2-system denne fredagen (2-1), satte Corinne Deacon pris på ansiktet til laget hennes, som reagerte godt etter de to nederlagene i oktober.

«Hva syntes du om lagets prestasjoner i et nytt 3-5-2-system?
Det var en vanskelig, men seriøs kamp, ​​og spilte fremfor alt med mye intelligens. På opplegget som brukes, er det fortsatt ting å perfeksjonere, det er et vanskelig system å animere, både offensivt og defensivt, det krever mye innsats, ikke alt var perfekt, men spillerne gjorde innsatsen. Det er det jeg husker fordi i dette systemet er det vanskelig hvis du ikke gjør en innsats.

les også: Frankrike snapper seieren mot Norge i årets siste kamp

Tanken var heller ikke å slippe inn for mange mål for å stoppe blødningen, hvis man kan kalle det det. Vi scorer først på en situasjon som vi hadde lest godt ved å observere motstanderen, og et andre mål på dødball – dette hadde vi ventet på lenge. Jeg er fornøyd med den generelle prestasjonen, etter et intelligent spill fra spillerne.

Hva var tanken bak denne systemendringen?
Tanken var å forsvare litt mer i antall og å søke litt mindre høyt. Det norske laget spiller litt mer i overgangen, så tanken var å ha mer plass bak. Vi utnyttet det veldig bra på det første målet. Selv om vi ikke gjorde det nok for meg, spesielt med å gjenvinne ballen i leiren vår.

Kadidiatou Diani strålte ved siden av Clara Mateo i angrep…
Hun hadde et eksepsjonelt spill. Kadi beveger seg mye, før hos oss spilte hun mye på siden, i klubben spiller hun mye foran nå. Det var også en mulighet for meg å se henne som en toppspiss i dette systemet. Hun hadde det veldig bra. Vi kunne ha tatt enda mer dybde på visse handlinger. Det er et system som kanskje fungerer bra for oss, men som fortsatt kan jobbes med.

Kan vi gjennomgå dette systemet mellom nå og verdensmesterskapet?
Akkurat nå vet jeg ikke. I starten var det hovedsakelig ett skudd, med ideen om å berolige seg selv defensivt, etter å ha sluppet inn fem mål på to kamper. Vi manglet også spillere, spesielt bak. Det var en mulighet til å se Elisa De Almeida igjen, og Eve Périsset i en aksial rolle. Det er ingen spiller som ikke har oppfylt rollen hennes. Spillerne som kom tilbake kom også med ting.

Defensivt, har du blitt beroliget?
Nordmennene gjorde forskjeller på høyresiden. Delphine (Cascarino) har en litt mindre defensiv profil enn (Sakina) Karchaoui, og dette systemet krever at man finner riktig posisjon for å hindre siden. Men hun ga seg ikke, hun gjorde en innsats, vi rettet opp to-tre ting ved pause og det gikk bedre. »

les også: Alt det siste innen kvinnefotball

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *