Superior Vos spurter til tredje strake etappeseier i Tour of Scandinavia | NÅ

Marianne Vos vant torsdag sin tredje etappeseier på rad i Tour of Scandinavia. Jumbo-Visma-lederen var igjen i en klasse for seg i pelotonsprinten.

Vos (35) startet sprinten langveisfra i de fuktige gatene i Sarpsborg, men igjen tok hun feil. Hun holdt danske Cecilie Uttrup Ludwig (toer) og belgiske Shari Bossuyt (tredje) en sykkellengde bak seg.

Vos oppnår hat-trick i Tour of Scandinavia med seier på Sarpsborg. Brabançonne var også den raskeste i pelotonsprinten tirsdag og onsdag, noe som gjorde henne også til lederen sammenlagt. Hun har allerede syv seire denne sesongen, inkludert to etapper av Tour de France.

Etappe-seieren falt ikke i fanget til Vos. 60 kilometer fra mål var hun involvert i et massivt fall, som etterlot henne på plass en stund. Kort tid etter svarte hun vellykket på et angrep fra Sofia Bertizzolo.

Hun kontrollerte også løpet på siste etappe, hvorpå hun fullførte det bra. Lucinda Brand (sjette), Yara Kastelijn (åttende) og Floortje Mackaij (niende) endte også blant de ti beste. I det generelle klassementet er leder Vos 22 sekunder foran nummer to Bossuyt.

Tour of Scandinavia startet tirsdag og varer til søndag. Etter fredagens flate etappe følger en vanskelig etappe med motbakke på lørdag. Etapperittet avsluttes søndag med bakkeløp i Norge.

For app-brukere: Trykk på videoen for å se opptak av Marianne Vos» seier.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *