Studien fant at musikere tjener mindre og mindre penger på strømmeplattformer

Studien ble bestilt av GESAC av den anerkjente journalisten og musikkbransjeeksperten Emmanuel Legrand, som utførte en grundig markedsanalyse basert på eksisterende økonomisk forskning og musikkforskning, samt direkte kommunikasjon med et bredt spekter av profesjonelle innen musikkbransjen.

Studien viste at mange musikkfans foretrekker gratistjenester (støttet av reklame), mens prisen på betalte tjenester (9,99 EUR, GBP eller USD) ikke har endret seg siden starten av markedet, slik at godtgjørelsen til musikerne bare synker hver gang. år. Det er forresten viktig å nevne at en større del (30 %) av inntekten går til tjenesteyteren, og ikke til forfatterne (15 %).

Resultatene av studien gir en anbefaling om å øke åpenheten i bruken av algoritmer, og det foreslås også å fremme og overvåke kulturelt mangfold, som viser seg i former som musikalske sjangere, språk, opprinnelse til utøvere og låtskrivere, med hjelp av politiske handlinger på EU-nivå.

Det understrekes også at det er svært viktig å sikre at verkene, deres rettighetshavere – forfattere og utøvere – blir korrekt identifisert.

«Vi kan ikke lenger akseptere en slik forretningsmodell som, til tross for den eksponentielle veksten av brukere og tilbud, ikke klarer å belønne utviklere tilstrekkelig,» sier GESAC-president Gernot Graninger (AKM og administrerende direktør i AustroMechana). «Vi må øke den samlede inntektskaken og adressere systemiske ubalanser og dysfunksjoner i funksjonen til nettplattformer, slik at låtskrivere og komponister kan dra mer nytte av suksessen til dette voksende markedet.»

LATGA-foreningen har vært medlem av GESAG siden 2005. GESAC samler 32 forfatterforeninger fra EU, Island, Norge og Sveits. GESAC beskytter rettighetene til over én million forfattere og andre rettighetshavere innen europeisk musikk, audiovisuelle verk, visuell kunst, litteratur og teater. Direktøren for LATGA-foreningen, Laura Baškevičienė, er medlem av styret i GESAC.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, medier eller andre steder eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og hvis samtykke er innhentet, er det nødvendig å kreditere DELFI som kilde.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *