Mer enn 550 000 euro ble donert til Latvia for kjøp og donasjon av «Bayraktar» til Ukraina

Innsamlingen startet om morgenen 16. august. Siden starten av innsamlingen har nesten 16 000 givere bevilget midler til kjøp av en kampdrone, med mer enn 550 000 euro donert til dags dato.

Totalt skal «Latvijas bairaktar» samle inn fem millioner euro, så innbyggerne har allerede donert omtrent 10 % av det nødvendige beløpet til dette formålet.

En av initiativtakerne til donasjonsinnsamlingen, musiker Ralfs Eiland, delte tirsdag en video på Internett, der han sa at ved å donere til «Latvijas Bairaktar» har det latviske folket muligheten til å vise sin støtte til Ukraina i dette. grusom krig, samt å «overbringe hilsener til de russiske okkupantene» med ukrainske hender.

Som det fremgår av beskrivelsen av initiativet på «Ziedot.lv»-siden, er «Bayraktar TB2» et ubemannet kampfly eller fjernstyrt drone laget i Tyrkia. Latvia er ikke det første landet hvis borgere har bestemt seg for å uttrykke sin støtte til Ukraina ved å samle inn donasjoner til dette kampflyet. Lignende handlinger har allerede funnet sted, for eksempel i Polen, Litauen, Norge og Canada.

Forsvarsdepartementet inviterer også innbyggerne til å delta i kampanjen for kjøp av det ubemannede luftfartøyet «Bayraktar».

Forsvarsminister Artis Pabriks (AP) uttrykte den oppfatning at innbyggerinitiativet for kjøp av det tyrkiskproduserte høyytelses ubemannede luftfartøyet «Bayraktar» for Ukrainas behov vil være «en annen sterk bekreftelse på at Latvia vil fortsette å støtte Ukraina for å styrke forsvarsevnen i kampen mot Russland». .

«På departementets side vil vi gi organisatorisk støtte ved å koordinere kjøp og levering av et ubemannet luftfartøy til den ukrainske hæren med Ziedot.lv,» la Pabriks til.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *