Stortinget sier de er klare til å anerkjenne en palestinsk stat

Det norske parlamentet vedtok torsdag en resolusjon som ber regjeringen være klar til å anerkjenne en «uavhengig» palestinsk stat, et nytt tegn på europeisk bekymring over krigen på Gazastripen.

Forslaget ble fremmet av Norges regjerende koalisjon for å motarbeide en resolusjon fra mindre partier som krever umiddelbar anerkjennelse av en palestinsk stat.

Dokumentet, vedtatt av et overveldende flertall i parlamentet, slår fast at parlamentet «oppfordrer regjeringen til å være forberedt på å anerkjenne Palestina som en uavhengig stat, der anerkjennelse kan ha en positiv innvirkning på fredsprosessen, uten betinget av en endelig fredsavtale .» «.

Denne formuleringen betyr at anerkjennelse av Palestina ikke er sannsynlig i nær fremtid, men det viser at nasjonale parlamenter over hele Europa er bekymret for krigen i Gaza.

Island, Sverige, Polen, Tsjekkia og Romania er blant landene som allerede har lovlig anerkjent en palestinsk stat.

Spanias statsminister Pedro Sanchez, gjenutnevnt torsdag, erklærte i parlamentet at han ville «arbeide» for at landet hans og Europa skal anerkjenne Palestina.

Etter Hamas-angrepene på Israel 7. oktober og den israelske offensiven på Gazastripen, fant det sted massive demonstrasjoner til støtte for palestinerne i Storbritannia og andre land.

Hamas-ekstremister krysset grensen og utførte angrep uten sidestykke, ifølge Israel, og drepte 1,2 tusen mennesker. mennesker, for det meste sivile, og tok 239 gisler.

Det Gaza-baserte Hamas-helsedepartementet sier at mer enn 11 500 mennesker har blitt drept siden da i israelske luft- og bakkeoperasjoner. mennesker, for det meste sivile, inkludert mange barn.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *