Storbritannia svarer på Kievs oppfordring om tunge våpen

I likhet med USA kunngjorde Storbritannia 6. juni at de ville gi Ukraina flerladingsstyrte rakettoppskytninger, som har lengre rekkevidde og større nøyaktighet enn russisk artilleri.

«Det ser ut til at denne leveransen vil finne sted umiddelbart, og ammunisjon vil bli sendt med den,» sa den britiske ministeren til journalister på sidelinjen av et møte med Joint Expeditionary Force (JEF) i Oslo.

Den ukrainske hæren kjemper harde kamper for å forsvare Donbass-regionen, og Kiev har gjentatte ganger oppfordret sine allierte til å skaffe flere tunge våpen.

Så sent som tirsdag sa den ukrainske viseforsvarsministeren Hanna Maliar at Ukraina hadde mottatt «omtrent 10 %» av den nødvendige bevæpningen.

Storbritannia planlegger å sende Harpoon antiskipsmissiler sammen med flerutskytningsmissilsystemer, sa Wallace. Danmark og Nederland har også lovet å levere dem til Ukraina.

Norge «vurderer nye gaver» til Ukraina i tillegg til de 22 M-109 haubitsene, om lag 100 Mistral luftvernmissiler og rundt 4000 M72 panservernraketter det allerede har levert til Ukraina, sa forsvarsminister Bjørn Arild Gramm i Oslo. .

Ministrene kom med disse erklæringene noen timer før møtet med «nesten 50 land», som spesifisert av den amerikanske NATO-ambassadøren, i Brussel, hvor militærhjelp til Ukraina vil bli diskutert med USAs forsvarsminister Lloyd Austin.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *