Storbritannia og Norge slår seg sammen for å beskytte deres undervannsinfrastruktur

Gasslekkasjen ved Nord Stream 2 sett fra den danske F-16-avskjæreren i Bornholm, Danmark, 27. september 2022. RITZAU SCANPIX / REUTERS

I følge Storbritannias forsvarsminister Ben Wallace har Russland «et spesifikt marineprogram designet for å både undersøke og potensielt sabotere eller angripe kritisk nasjonal infrastruktur som tilhører sine motstandere».

Den britiske og norske forsvarsministeren signerte torsdag 18. mai et strategisk partnerskap for å beskytte undervannsinfrastruktur mot den russiske trusselen. «Den økende bruken av havbunnen i energi og kommunikasjon skaper flere muligheter for motstandere til å true kritisk nasjonal undersjøisk infrastruktur, sett med skadene på gassrørledningen North Stream «, understreker en pressemelding fra det britiske forsvaret, som indikerer at London og Oslo har «i fellesskap økte sikkerhetspatruljer i området«.

Russerne har, ifølge den britiske forsvarsministeren Ben Wallace, «et spesifikt marineprogram designet for å både undersøke og potensielt sabotere eller angripe kritisk nasjonal infrastruktur som tilhører dens motstandere«. Moskva har enantall ubåter og annet utstyr«, av «spionbåter» dedikert, fortsatte han under en pressekonferanse i London med sin norske kollega Bjørn Arild Gram.

«Vi må være på vakt»

«La oss snakke om Nord Stream«, målrettet mot slutten av september av spektakulære sabotasjer hvis forfattere ikke er identifisert,»når vi snakker om vår egen infrastruktur, er dette et område som er sårbart og som må beskyttessa Ben Wallace. «Vi må være på vakt mot sårbarhetene våre» og vendt mot «til det bevisste programmet som russerne har investert i«, advarte han,»vi må gjøre det samme«.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram understreket behovet for tettere militært samarbeid mellom allierte, at det var mulig å «forbedre vår evne til å oppdage ubåter» og til «beskytte vår undervannsinfrastruktur«.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *