Statens pensjonskasse oppfordrer bedrifter til å oppnå klimanøytralitet innen 2050

Norge Det offentlige pensjonsfondet sa tirsdag at rundt 9000 selskaper over hele verden som det har investert i, må oppnå karbonnøytralitet innen 2050.

lukke-annonse

Innholdet fortsetter etter kunngjøringen

Reklame

«Vi har satt et mål for alle selskaper om å oppnå utslippsnøytralitet senest innen 2050,» sa Karine Smith-Ihenacho, en representant for stiftelsen.

Hun forklarte at fondet vil hjelpe bedrifter med å utarbeide innledende mål og planer for å redusere direkte og indirekte klimagassutslipp.

Funn fra FNs IPCC klimapanel viser at innen 2050 må karbondioksidnøytralitet være oppnådd for å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader Celsius over førindustrielt nivå.

Paradoksalt nok er hovedinntektskilden for Statens pensjonskasse olje- og naturgassinntekter.

Den norske statens pensjonsfond, som forvaltes av landets sentralbank, er verdens største offentlige velferdsfond, der staten legger inn overskudd fra salg av olje og naturgass. Den totale mengden fondsmidler overstiger én billion euro. Det har investert i mer enn 9000 selskaper i 70 land rundt om i verden.

Så langt har bare rundt 10 % av disse selskapene satt seg klimanøytralitetsmål. Fondet har allerede solgt eiendeler i fire selskaper hvis klimagassutslipp har blitt ansett som for store.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *