Star Sailors League – SSL Gold Cup 2023 – Det beste for lastAdonnante.com – Sports Sailing News – Offshore Racing – Americas Cup – Lett seiling

SSL Gold Cup 1/16-finalene ble avsluttet denne søndagen med en spennende dag. Med doble poeng på spill lå alt for tur, og Fleet 1 så spennende ut med tre poenglikt lag.

Akk, vinden, eller mer presist fraværet av vind, tvang oss til å vente, med økende sult, før den første retten ble servert.

Seilerne nøt gledene i SSL Gold Cup-landsbyen, chatte med lagkamerater og konkurrenter, mens de prøvde å holde fokus på de kommende doble gullpoengrittene.

Som alle seilere vet, er vi avhengige av vindens luner for å utøve sporten vår. Så langt har Gran Canaria innfridd løftene hver dag, og det faktum at det kun var én dags forsinkelse viser hvor ideell øya er for seiling.

Til syvende og sist, hvem kan klandre brisen for å sove på denne solfylte søndagen? Mens mange spanjoler tenkte på å ta en lur, tok vinden seg opp og løpskomiteen kastet ikke bort tid på å få i gang aksjonen.

Flåte 2 – løp 4

En feilfri start for flåten, Ungarn klarte å komme foran sine konkurrenter. Tahiti valgte å slå tidlig, og favoriserte høyre side av banen, noe som viste seg å være en sjelden dårlig avgjørelse, og etterlot dem i en ukjent posisjon bakerst i flåten.

De ungarske «Shamans» utnyttet sin utmerkede start til fulle, og kontrollerte flåten bak seg med godt plasserte slag, for å krysse toppmerket 27 sekunder foran Bermudian «Privateers», «Northern Magic» finske 13 sekunder bak dem og de tahitiske «Black Pearls» 15 sekunder til.

På det tidspunktet heiet Black Pearls på sjamanene, oppmuntret av deres enorme ledelse, for hvis de vant, ville begge lag gå videre til 1/8-finalene takket være deres overlegne poengsum før gullpoengene i dobbeltløpet. Privateers og Northern Magic trengte en seier, med Tahiti som var sist, for å kvalifisere seg.

Sjamanene hadde ikke tenkt å bøye seg for ønskene til Finland eller Bermuda, og løpe et perfekt løp for å vinne foran Northern Magic, mens The Black Pearls fant mer vind fra kysten på den siste etappen i medvind, for å overta The Privateers.

Glede for Ungarn og Tahiti, sorg for Finland og Bermuda.

Etter å ha lært hvilke lag «sjamanene» vil møte i neste runde, virket den ungarske styrmannen Róbert Bakóczy fornøyd:

«USA og Argentina er to store seilnasjoner! Vi seiler gjerne mot dem og er nysgjerrige på å se hva vi kan gjøre. Etter hver dag med racing tror jeg laget vårt har utviklet seg mye. Sammenlignet med for fire dager siden er vi mye bedre i SSL47! Så jeg tror vi nå har en sjanse mot – kanskje ikke alle – men de fleste andre lag.

Den finske kapteinen Oskari Muhonen var stolt over lagets prestasjoner, til tross for at han ikke kom videre i konkurransen:

«Vi hadde et greit løp i dag, starten vår var bra, men vi manglet litt fart mot vinden, og vi fikk fart i motvind. Vi gjorde alt vi kunne, men det var ikke nok. Jeg tror vi blir bedre for hver dag. Den første dagen var vi ganske rustne og vi slet litt, men de siste tre dagene seilte vi veldig bra og vi ble bedre dag for dag. Vi gleder oss til neste utgave av SSL, formatet er veldig fint med fire båter og lag på høyt nivå.

Flåte 3 – løp 4

En langsom tilnærming til linjen for flåten, alle stilte opp tidlig, men Antigua & Barbuda «Rum Runners» ble presset ut på slutten av komitébåten, med start sent.

Dramaet begynte i toppen av banen, med «The Rum Runners» som kom inn fra venstre for å lede til 70 meter motvindsmerket med forfølgere fra Kroatia, Portugal og Sør-Afrika like bak .

Antigua & Barbuda mister litt fart i gruppen etter å ha passert merke 1, noe som komprimerer flåten enda mer. Ved leporten ligger Antigua & Barbuda foran Kroatia, noe som gjør at de kan kvalifisere seg til 1/8-finalen, mens Sør-Afrika forblir bakerst i flåten.

Team Portugal klarte midlertidig ikke å leve opp til «Navigators»-navnet sitt, og lente seg skarpt til venstre da resten av flåten tok et mer konservativt forsprang ved å spille på vippene, og til slutt falt bak flåten til vindmerket på en betydelig avstand.

Alt så ut til at Kroatia og Antigua & Barbuda skulle kvalifisere seg, men de siste meterne fra motvindskanten endret alt. Portugal tok tilbake sin «Navigator»-tittel med begge hender, fant bris til venstre og gikk fra siste til første plass på et øyeblikk, mens Sør-Afrika tok igjen Kroatia til høyre. På målstreken er det Portugal og Sør-Afrika som kvalifiserer seg til 1/8-finalen.

En virkelig ekstraordinær avslutning på løpet som vi ikke har sett siden det legendariske Star Class Medal Race ved de olympiske leker i London 2012.

Til tross for situasjonen de befant seg i, forble portugisiske Mariana Lobato Pitman selvsikker:

«Du må tro på det til slutten. Selvfølgelig, når du er sist på 300 meter er det ikke et godt signal, men vi gjorde våre manøvrer som om vi var i nærheten av de andre, med en god heis og en rask senking av jibben, så jibbet vi og prøvde alt på venstre side motvind. Det var fantastisk !

Sør-Afrikas Michaela Robinson beskriver de siste øyeblikkene:

«Som et lag tror vi på å seile til siste minutt av det siste løpet, og i dag hadde vi bevis på at alt kan skje til slutten. Jeg tror aldri jeg har hørt båten så stille, men alle var fokuserte og vi klarte å gjøre det bra. Helt ærlig går all æren til laget, og spesielt taktikeren vår Mark [Sadler]. Han er et geni, og en del av meg vet at dette var en del av planen hans.

Michaela la til at hun måtte møte nykommerne Sveits og Norge i neste runde, samt Chile, en annen utfordrer til 1/32:

«Jeg er overbevist om at tid brukt på vannet og på båten lønner seg. Du kan være en stor seiler, men hvis du ikke er vant til båten du seiler, vil du alltid ligge bak fordi du fokuserer på det du gjør i båten i stedet for å se på værforholdene og båtene rundt deg. Etter hvert som rundene skrider frem, blir flåten mer og mer konkurransedyktig, og du må rett og slett heve nivået ditt sammenlignet med motstanderne.

«Det er en barndomsdrøm å konkurrere mot olympiere på en standardbåt. Vi er her for å vise alle hva vi har. Du bør ikke telle kyllingene dine før de klekkes, men vi er klare.

Trimmer Rhone Kirby, fra Antigua og Barbuda, var med rette knust etter løpet:

«De siste sekundene var virkelig, virkelig deprimerende. Etter å ha jobbet så hardt hele løpet, og sett Portugal, som lå milevis bak, komme inn og ta førsteplassen, gråt jeg innvendig, men jeg måtte være sterk og hjelpe laget gjennom. være, fordi vi har sett dette skje med mange lag før.»

Om SSL Team Antigua & Barbudas deltakelse i SSL Gold Cup la Rhone til: «Jeg er stolt og jeg vet at jeg kan hjelpe laget til å være sterkt:

«Jeg er stolt, og jeg vet at lagkameratene mine også er det. Det er deprimerende å ikke kvalifisere seg, men jeg vil si at vi aldri vil gi opp, for man vet aldri hva som skjer til slutt.

Tittelen «VM i seiling i fotball» kunne ikke vært bedre valgt. Det er som i forrige verdensmesterskap, hvor vi så Argentina mot Frankrike, hvor spillerne ga alt og hvor Argentina i siste øyeblikk snappet seieren fra Frankrike – det var akkurat det som skjedde i dag på slutten av regattaen vår.

Tidsavbrudd for flåte 4 og 1

Etter dette dramaet var 1/16-finalene over, fordi ingen løp kan startes etter kl. 16.00. Dette betyr at resultatene for flåte 4 og 1 ble avsluttet etter tre løp.

I flåte 4 kvalifiserte de litauiske «Ambers» og slovenske «KRPANI1860»-lagene, langt foran nykommerne Canada og Japan når det gjelder poeng.

I mellomtiden, i flåte 1, ble de estiske «isbryterne» forlatt hjerteknuste. Selv om de delte førsteplassen med Chile og Malaysia, ble de eliminert på grunn av mangel på seire i denne runden. Chilenerne fra Finis Terrae Sailors, etter å ha passert 1/32-finalen som Lucky Loser, vil delta i 1/8-finalen sammen med malayserne i Monsoon.

Vi kjenner nå lagene som skal delta i 1/8-finalene og som vil møte toppseedene som er USA, Argentina, Polen, Brasil, Sveits, Norge, Sverige og Frankrike.

På sidelinjen av podieseremonien tilberedte Tahiti-teamet sin nasjonalrett: en deilig kveldsmat med bl.a. ota, eller rå Tahitimarinert fisk, som alle lagene nøt. På denne supersøndagen ble det beste virkelig lagret til sist.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *