Spania fortsetter mot Norge og kvalifiserer seg

Spanjolene, som tar ledelsen i gruppe A foran Skottland, kvalifiserte seg også takket være dette resultatet, er nå sikret å havne blant de to første takket være denne fjerde seieren på rad.

Norge, tredje, fem poeng fra ledelsen, ligger bak og må få et positivt resultat mot Skottland i sin siste kamp for å prøve å kvalifisere seg til sluttspillet, mens de håper at Serbia kvalifiserer seg i gruppe G.

Som et symbol er det det unge Barça-vidunderbarnet Gavi, 19 år gammel, ansiktet til fornyelsen av La Roja, som tilbød de tre poengene synonymt med kvalifisering til laget sitt. Hans femte mål på 25 landskamper, allerede.

Midtbanespilleren åpnet scoringen i det 48. minutt fra venstre etter en sammenblanding i det norske forsvaret, gruppert på egen banehalvdel gjennom hele kampen.

Haaland munnet

Angrepsforsvaret startet fra start, som i første omgang (3-0), da Spania fratok Erling Haaland og lagkameratene ballen.

Den spanske kapteinen Alvaro Morata, i brann i starten av sesongen, trodde han ville åpne scoringen etter å ha tatt et innlegg fra Strandberg som var på vei mot mål (20.), men målet hans ble nektet for offside.

Kvalt av det spanske forsvaret måtte Haaland vente til slutten av første periode for å fremstå som farlig, men han fant Aymeric Laporte på vei (42., 45.).

Manchester City-spissen, toppscorer i Premier League forrige sesong (36) og forfatter av 27 mål på sine første 27 landskamper, inkludert to mot Kypros på torsdag (4-0), var perfekt innesluttet og kunne ikke spille kampen. helt.

«Fra forsvar til angrep, vi var veldig kompakte, vi lot knapt (Haland) motta en eneste ball komfortabelt,» roste Real Madrid-forsvareren Dani Carvajal på spansk offentlig TV.

– De (nordmennene) skapte knapt noen sjanser. Vi kommer hjem glade for å ha vunnet billetten vår til Euro, la han til.

Som mot Skottland torsdag (2-0), var Spania tålmodig og ble belønnet da han kom tilbake fra garderoben med et plassert angrep avsluttet av Gavi (48.).

Nykommeren Antonio Nusa (18) ga skandinavene litt fart, men forsøkene hans ble fanget opp av Unai Simon (65., 97.).

På et av Brugge-vidunderbarnets utbrudd møtte Haaland også den årvåkne baskiske keeperen (84.).

Kronet i 2008 og 2012 og semifinalist i 2021, validerer Spania derfor sin billett til Tyskland (14. juni-14. juli), hvor de vil prøve å bekrefte sin tilbakevending til forkant på internasjonalt nivå, etter sin seier i Folkeforbundet. i juni.

I gruppe D validerte Tyrkia også sin billett til Euro ved å slå Latvia (4-0).