snus; en fare for barn

Generell

snus; ordet høres uskyldig ut. Har du hørt om dette? Barn blir oppsøkt i skolegårder og lekeplasser for å ta den. Et pulver som lukter godt og som ofte regnes som et godteri av barn. Det er en veldig avhengighetsskapende ting. En snuspakke inneholder samme mengde nikotin som tjue sigaretter og tas samtidig. En fare for barn.

Snusposer selges fra boks. Brukere legger den under overleppen. Som et resultat absorberes stoffet direkte i blodet deres. Etter tre poser vil brukeren ha mer og mer.

Vanedannende

Alle som røyker vet at det ikke er bra for helsen din, men det er fortsatt mange som røyker i Nederland. Dette er på grunn av nikotinet i tobakk. Vanedannende, da frigjøring av nikotin stimulerer nervesystemet, noe som får kroppen til å skynde seg. Adrenalin får hjertefrekvensen til å øke hastigheten og blodårene smalner. Kroppen krever derfor mer hver gang.

Forbudt

Snus (med tobakk) er forbudt i Nederland ved europeisk lov. Ekte snus er dampet tobakk. For å omgå loven selges det også tobakksfrie varianter av snus, de såkalte nikotinposene. Snus slipper ikke forbrenningsprodukter. Det er derfor mindre skadelig enn tobakk, men den skadelige effekten av nikotin består. På grunn av det høye nikotininnholdet er risikoen for snusavhengighet høy. Det er ikke mindre enn 28 kreftfremkallende stoffer i sugetablettene, som øker risikoen for kreft i nese og munn. Det er derfor ikke et «trygt» alternativ til røyking.

aromaer

Snus produseres hovedsakelig i Norge og Sverige og består av dampet tobakk, blandet med salt, soda og smakstilsetninger. Denne kombinasjonen sørger for at forbindelsene i hjernen blir avbrutt og disse ikke gjenopprettes senere. Snus regnes ikke som et rusmiddel, men det kan også forårsake hukommelsesproblemer.

Potensielle brukere

Kriminelle ser potensielle brukere hos barn og ser etter måter å nærme seg dem på. De jobber målrettet. Det kan være fysisk på lekeplassen eller på skolen. Men sosiale nettverk er også mye brukt. Kriminelle er også aktive på Snapchat og Telegram. De ønsker å gjøre barn avhengige. Derfor trenger unge penger, fordi det å fortsette å konsumere er for dyrt for dem. Da oppfordres barna til å bearbeide. Måten å sakte lokke barn ut i kriminalitet. De lages smakfulle med det faktum at det er enkelt og raskt å tjene penger.

Mer informasjon finner du på www.jellinek.nl

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *