Slått av Norge ble de røde flammene ikke belønnet (0-1)

For å praktisk talt ta ledelsen i sin kvalifiseringsgruppe til VM 2023 før en siste tur til Armenia tirsdag, måtte Red Flames slå Norge 4-0 fredag ​​kveld. Men miraklet fant ikke sted i Louvain, foran et fullsatt stadion. Belgia holdt sjokket lenge, enda bedre, mot nordmennene til Ada Hegerberg, starter, men de endte opp med å sprekke (0-1). Ineffektiviteten og fraværet til Janice Cayman, Tine De Caigny og Laura De Neve kan ha veid litt for tungt på vektskålen.

Det var imidlertid belgierne som var vertskap for møtet, takket være Elena Dhont og Justine Vanhaevermaet, spesielt. På den andre siden av banen må det erkjennes at Nicky Evrard hadde svært få inngrep å gjøre på en time, bortsett fra på et hjørne eller to. Til tross for de 49 målene de har scoret i løpet av denne kampanjen, vil de røde flammene dessverre ha vært for grove i målsonen, og latt døren stå åpen for en «retur» fra motstanderen. Et brudd som oppslukte Tuva Hansen, takket være en strålende streik som kom til å feste seg i takvinduet til Evrard i det 61. minutt. Opprørende.

Det er ennå ikke helt ferdig, men ives Serneels-spillere vil derfor måtte gå gjennom en kompleks og ganske lang sluttspillfase, hvis de ikke går glipp av armenerne på tirsdag, død sist i gruppen uten mål. Bortsett fra dårlige resultater fra Østerrike, Serbia og/eller Irland på siste dag, slipper de ikke unna en avgjørende kamp i første runde av sluttspillet, der de seks dårligste gruppetoerne møter hverandre. Veien til Australia og New Zealand er fortsatt veldig lang…

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *