Skater Isabelle van Elst endelig i belgiske farger etter en helvetes periode: «Kald luft er faktisk ikke bra for helsen min»

Tiden hans var nesten tre sekunder fra hans beste prestasjon (1:15,58). Etter 600 meter var det fortsatt topp ti, men på siste runde falt hun tilbake. Seieren gikk til japanske Ayano Sato på 1:16.15, foran landsmannen Kako Yamane og Storbritannias Ellia Smeding. Van Elst, som har nederlandsk og belgisk nasjonalitet, måtte møte rumenske Mihaela Hogan, som ble nummer ni på 1:18.09.

Etterpå kunne ikke Van Elst la være å innrømme at det ikke var godt nok, men det er formildende omstendigheter. For noen uker siden fikk hun for eksempel en alvorlig luftveisinfeksjon og fikk også brannskader i bena. Plutselig måtte hun gi tapt for det første verdenscupen, i Stavanger, Norge.

«Hva kan du forvente etter seks uker uten å kunne gjøre noe? «, sukker Van Elst i den blandede sonen Thialf. «Jeg har bare vært tilbake på trening i en uke så jeg ante ikke hvordan det ville se ut her. Det var det som kom ut så det kan bare bli bedre fra nå av. At jeg ristet på hodet etter målgang? Ja, du kan (ler). Jeg var allerede veldig glad for å kunne begynne her, men som toppidrettsutøver vil du bare gå hardt på skøyter. Selv om du ikke kunne forvente det, er det bare synd at du ikke kan delta egentlig i den ennå.

Kald luft

«Jeg er nå på 60% av mine evner,» sa den «nye belgieren». «Ærlig talt kunne jeg ikke gjøre noe på seks uker. Selv tur med hunden var for mye. Jeg måtte ta det veldig sakte fordi jeg hadde problemer med å puste. Der jeg er nå er faktisk bra gitt omstendighetene. Stemmen er ikke helt tilbake ennå, men fysisk føler jeg meg bra nok til å trene igjen. Så det var en stor lettelse å være her. Jeg var egentlig der i Norge, men klimaanlegget på flyet gjorde at jeg tok enda et skritt tilbake helsemessig. Igjen, jeg kunne ikke trene noe, så jeg måtte ta avgjørelsen om å hoppe over dette verdensmesterskapet for å ha en sjanse til å starte her i Nederland.

Kald luft, som klimaanlegg, er derfor synderen hos Van Elst. Ikke veldig nyttig når du skater. «Legen min fortalte meg at banene faktisk ikke er bra for luftveiene mine for øyeblikket. Men det er det jeg driver med å gå på skøyter, så vi prøver å gjøre øvelsene slik at det ikke blir verre og at det ikke hindrer restitusjonen min. Det var allerede en god test og det tyder på at kroppen takler det igjen. Det er synd for jeg har hatt en flott sommer med sykkeltester bedre enn noen gang. J Jeg var bare i veldig god form, så det er synd at et slikt virus opprører hele planen. Vi forventet ikke at det skulle ta så lang tid. Hvor fikk jeg det fra? Ingen anelse, kanskje å være i Inzell. Der hørte jeg noe som blåste om et virus, men det skapte kaos i huset mitt.

© ANP/HH

Van Elst kunne flytte til Belgia for fire år siden, men fortsatte deretter å skate i nederlandske farger. Nå har hun tatt et bevisst valg for landet vårt.

«Jeg var ennå ikke i et kommersielt team på det tidspunktet, og Belgia var ikke særlig godt stilt økonomisk på den tiden,» ser det ut til. «På den tiden kunne jeg ikke forskuttere noe selv, så det var ikke et alternativ. Jeg var heldig nok til å kunne skate med et kommersielt lag på WorldStream, så jeg kunne spare litt penger. Det er nå nyttig, men Belgia var i stand til å hjelpe litt til tross for problemene og det er bra.Og valget om å legge Nederland bak meg ble gjort litt lettere av VM i år.Da var det i oppstillingen til lagsprinten, men Jeg ble eliminert som en siste utvei. Det hjalp ikke… Denne veien i Belgia ser bare veldig interessant ut for meg. Nå kan jeg enkelt løpe flere internasjonale løp og veien til vinterlekene er mye mer stabil. I Nederland har du å se den nesten hver måned, og hvis du er mindre, kommer du ikke lenger.Så nå har jeg en fireårsplan.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *