Sjarmen til Kristiansand og Sør-Norge fra 100 PLN

Selv om vi flyr til Norge først og fremst i forretningsøyemed, er denne byen også verdt et besøk av rene turisthensyn. Kristiansand, som ligger helt sør i Norge, har sjarm verdt å utforske.

I nasjonale konkurranser som avholdes med jevne mellomrom for å finne det beste stedet å bo i Norge, vinner vanligvis Kristiansand. For hva? For her er det alt som innbyggerne i dette skandinaviske landet mangler til daglig. Mye sol, sandstrand (selv om den ikke er lett å finne) og god forbindelse med Danmark, hvor nordmenn liker å handle, mye billigere enn hjemme.

Den geografiske beliggenheten til Kristiansand, den sørligste storbyen i Norge, utgjør dens fordel. Ligger ca. 80 km fra Kapp Lindesnes (verdt en omvei bare for sitt pittoreske fyr), er det Norges inngangsport til verden. Selv om det virker vanskelig å tro, ligger Kristiansand nærmere Roma (2.320 km) enn motsatt ende av Norge, det vil si Kapp Nordkapp (2.518 km fra Lindesnes).

Denne fordelen verdsettes ikke bare av velstående nordmenn som kjøper sommerhus her, men også av studenter, takket være at det lokale universitetet, Universitetet i Agder, er det største universitetet i landet (8 tusen studenter).

Det er også et stort, relativt ungt polsk samfunn i byen, bestående av unge arbeidere som har fått jobb i bedrifter i Kristiansand og i hele Sørlandet.

Men det er verdt å komme til Kristiansand ikke bare for inntekten – mye høyere enn i Polen – men også for turistens nysgjerrighet. I sentrum er det en historisk bydel, kalt Kvadraturen, som består av kryssende gater i rette vinkler og tilstøtende tradisjonell trebebyggelse.

Den tidligere fiskerlandsbyen, nå forvandlet til en uvanlig kontorby, er også verdt et besøk. Det er imidlertid ingen kontorbygg i stål og glass her. Funksjonærer jobber i tradisjonelle trebygninger som er forlatt av fiskere og modernisert. En av dem huser fiskehandlere som tilbyr et komplett utvalg av delikatesser fra Nordsjøen.

Kristiansand er også Perfekt et sted for alle elskere av aktiv fritid. Det er opplyste stier i skogene rundt byen, som vrimler av løpere om sommeren og langrennsløpere om vinteren. I sin tur, på bakken som rager over byen, er det en unik urban park, som sannsynligvis bedre kan kalles en utviklet skog. Det er brede turstier, flere pittoreske dammer, benker og campingplasser.

Denne verden, så forskjellig fra den vi kjenner i Polen, er innen rekkevidde. Fra midten av juni reiser vi til Kristansand med direktefly fra Rębiechów. Flyselskap fly Wizz Air varer omtrent en og en halv time, fly går fra Gdańsk på onsdager og søndager 6/10. Lander kl… Kjevik, som ligger i utkanten av byen. Du kommer deg til sentrum med bybuss, reisen tar 25 minutter.

Hvor mye koster det å fly til Kristiansand? Litt. Selv en billett bestilt for natten (reservasjon 5. juni for en flytur 9. juni og retur 12. juni) koster mindre enn 100 PLN (prisene er like når man vurderer datoene for august eller september). Dette er imidlertid prisen for en passasjer som reiser med kun en liten håndbagasje. Et tilleggsgebyr på 45 PLN for større håndbagasje eller 105 PLN for innsjekket bagasje må legges til billetten.

Det skal imidlertid bemerkes at Norge er et av de dyreste landene i Europa og verden, så når vi planlegger en tur selv for flere dager, bør vi ha minst 200-300 euro i lommeboken for å nyte fullt ut av attraksjonene. .

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *