Hvor er det beste stedet å vokse? Belgia får dårlige karakterer på psykisk helse og barnefattigdom i UNICEF-rapporten

I rapporten «Verdener med innflytelse: Å forstå hva som former barns velvære i rike land» Unicef​ undersøker den mentale og fysiske helsen til barn i de 41 mest velstående medlemslandene i EU og OECD. Barnerettighetsorganisasjonen undersøkte også de sosiale og akademiske ferdighetene.

Nederland, Danmark og Norge oppnår de beste resultatene totalt sett, noe som betyr at vekstvilkårene der er de beste. Tyrkia, Mexico og Hellas er de verste landene. Belgia ligger på åttendeplass på denne listen.

Unicef ​​ser problemene til barn i rike land øker sammenlignet med forrige rapport for to år siden, spesielt når det gjelder deres mentale og fysiske helse. «Selvmord, sykdom, overvekt og dårlige sosiale og akademiske ferdigheter er altfor vanlig,» sier organisasjonen.

For eksempel: i de fleste land mindre enn fire femtedeler av barna sier de er fornøyde med livet sitt. Barn er minst fornøyde i Tyrkia, etterfulgt av Japan og Storbritannia. Barn som har mindre familiestøtte og som blir mobbet har enda vanskeligere psykiske utfordringer.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *