«Samle» pengene, ikke lever varene: Et «prosjekt» av en Moskva-basert operasjon med billige varer fra Norge

I det sosiale nettverket «Facebook» og i gruppen til meldingsapplikasjonen «Whatsapp», annonserer en kvinne ved navn Tatjana, som representerer SIA «Ĝimene un majas», husholdningsapparater, møbler, klær og klær. andre ting, som hun hevder å ta med fra Norge. Hun tilbyr alt dette til sine følgere til relativt lave priser.

Yekaterina, bosatt i Riga, som henvendte seg til redaksjonen «Bez Tabu», bestilte flere artikler og betalte for dem nesten 300 euro. Som mange andre har jeg ventet på bestillingen i flere måneder.

Ekaterina

tror hun ble lurt

Prisene er virkelig veldig bra. Hun sender bilder som om vognen allerede var lastet. Kommentarer er deaktivert i Whatsapp-gruppen. Alle tror vogna er lastet, så noen får med seg alt. senere vi [klienti] vi opprettet en annen gruppe for å forstå om noen mottok produktet. Det viste seg at ingen mottok produktet. Ingen mottok fra gruppen vi opprettet. Rundt 50 personer betalte, men fikk ikke, kanskje enda flere. Vi regnet med at vi skyldte rundt 10 tusen euro. Men de er bare fra Whatsapp-gruppen. Det er ikke kjent hvor mange som ikke ble mottatt fra de som bestiller på Facebook.

Dessuten sa Ekaterina at i gjensidige samtaler mellom kunder ble det klart at flere ba om det samme produktet, som det ble samlet inn penger for fra alle fans. Ifølge henne tyder dette også på svindel. Hun ba om å betale for varene ved forhåndsbetaling.

«De ber om 50% eller 100% depositum, etter det finner de opp historier om at lasten gikk til en annen by, at de sendte andre ting til Riga, de forteller andre forbehold. Det har folk som har blitt lovet varer siden januar dette år. Det var klart for mange at det ikke ville være varer eller penger,» sa Ekaterina til showet.

Tatjana, en produktpromotør, sier på sosiale medier at hun bor i Jurmala, men flyttet hit fra Moskva.

Ekaterina forklarte også at Tatiana tar med seg ting fra Norge og tidligere kan hun ha solgt noen av tingene hun tok med, men nylig har mange bestilte varer ikke blitt mottatt og de venter på varene i flere måneder. Ifølge Ekaterinas historie har noen av de mer opprørske kundene reist til området der Tatjanas representant, SIA «Family and Homes», leier lokaler som lager for varer hentet fra Norge. Der reparerte ikke kundene de bestilte varene, men veldig slitte ting, de bestilte varene var ikke der. Yekaterina sa at Tatiana sannsynligvis tar med gjenstander fra veldedighet eller gjenstander nordmenn har kastet fra Norge. Hvis noen noen gang har mottatt varer fra Tatiana, innrømmer Ekaterina at hun solgte varene som ble oppnådd på denne måten. Offentlig tilgjengelig informasjon bekrefter at Tatiana er engasjert i veldedighetsarbeid.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Reklame

Ekaterina

tror hun ble lurt

Det er rapporter, men de er ubekreftede, om at møblene som selges av Tatjana er donert til kirken til veldedige formål av det norske folk.

«Bez Tabu»-teamet dro også til territoriet til Jurmala, Skolas Street 45, hvor SIA «Ĝimene un majas» er registrert og hvor, ifølge Ekaterina, et av varehusene ligger. Reportere klarte ikke å se det, men andre personer som ikke var fra selskapet de klarte å møte i området sa at ting virkelig ble brakt hit i tunge lastebiler. En av de vi snakket med sa at folk hadde vært her før og lett etter et lager. En annen intervjuperson som jobbet i området pekte på spesifikke rom hvor ting hentet fra lastebilen ble fylt på igjen. Han sa at noen han kjente på et tidspunkt «festet seg» med Tatiana, men han innrømmer at nå, tilsynelatende, har noe gått galt med kjøpmannens virksomhet.

– Det er et så russisk selskap. Eks-ansatte sov med det. Han sa det var greit å jobbe, sier mannen vi møtte i området.

Anstrengelser fra «Bez Tabu»-journalisten for å ringe Tatiana, en varehandler, var forgjeves, da flere telefoner knyttet til henne ble slått av. Ekaterina, som bodde i Beša, sa at kunder heller ikke ringer henne.

Ekaterina

tror hun ble lurt

Telefonen er av. Det kan ikke kalles. I den generelle gruppen sa de at de ville returnere pengene, at de var et ærlig selskap.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *