Russland fordømte den norske konsulens sinneutbrudd på hotell

I en video som ble lagt ut lørdag på kanalen til den sosiale medieplattformen Telegram knyttet til de russiske sikkerhetstjenestene, uttrykte en kvinne som identifiserte seg som Elisabeth Ellingsen, den norske konsulen i den nordlige havnebyen Murmansk Russland, sinne over at rommet hans ikke var skikkelig rengjort.

«Jeg hater russere!… Bare gi meg et rom… Jeg er vant til å rydde rom – jeg er fra Skandinavia,» kan kvinnen høres si sint i en redigert video lagt ut på Mash-kjeden.

På lørdag ettermiddag hadde innlegget blitt sett over 500 000 ganger. sammen.

Det russiske utenriksdepartementets representant Maria Zakharova skrev på Telegram: «Det russiske utenriksdepartementet vurderer for tiden alternativer for å reagere på denne opprørende handlingen av hat, nasjonalisme og fremmedfrykt. Bare vi ikke blir overveldet av det norske utenriksdepartementet. Noe som ville være rettferdig .»

Norges utenriksdepartement sa at de «beklager dypt» hendelsen.

«Følelsene som er uttrykt reflekterer ikke norsk politikk eller Norges holdning til Russland og det russiske folket,» sa departementet i en uttalelse innhentet av nyhetsbyrået AFP, og la til at hendelsen ble diskutert av «de passende kanaler».

En uttalelse lagt ut på nettsiden til den norske ambassaden i Moskva sa at det norske generalkonsulatet i Murmansk har vært midlertidig stengt siden 1. juli på grunn av den «vanskelige» situasjonen i bilaterale forbindelser.

Det norske UD har ikke spesifisert om hendelsen skjedde før eller etter stengingen av denne representasjonen.

Den diplomatiske hendelsen kommer midt i økte spenninger mellom Russland og Vesten over Moskvas krig i Ukraina, som har fått Europa og USA til å innføre sanksjoner uten sidestykke mot Russland.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *