Estland kjøper flytende naturgass for 300 millioner euro for fyringssesongen – BNN

Estisk energiselskap Eesti Gaas signerte en kontrakt om kjøp av 2 terawattimer (TWh) flytende naturgass for å sikre forsyning til Estland for den kommende vinteren. Kostnaden for transaksjonen er rundt 300 millioner euro, opplyser estiske offentlige medier TA FEIL.

Selskapet har signert kontrakt med et norsk energikonsern Hestog gassen vil ankomme den litauiske terminalen for flytende naturgass i Klaipeda i oktober og november.

Avtalen betyr «større fred» for markedet og sikkerhet for kundene, sa han. Eesti Gaas Styreleder Marguss Kāsiks (Margus Kaasik).

Han la til det Eesti Gaas vil fortsette å kjøpe mer flytende naturgass.

«Naturgass var, er og vil være et av de mest praktiske og rene drivstoffene. Gassprisene vil sannsynligvis være høye den kommende vinteren,» sa Kasiks.

«Men ser vi litt lenger inn i fremtiden, vil overgangen til LNG og etableringen av nye forsyningskjeder på sikt bringe fred til markedet med lavere og mer stabile priser.»

Eesti Gaas de siste månedene av et polsk offentlig selskap PGNiG kjøpte tre store LNG-reserver.

I begynnelsen av mai og begynnelsen av juni ankom LNG-skip som frakter flytende naturgass til Klaipeda fra USA og i slutten av juni fra Norge, som skal sikre gassforsyningen til kundene frem til høsten.

Den nye kontrakten med Hest vil sikre gassforbruk gjennom hele fyringssesongen.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *