Rekordoppslutning i New Zealand

Nye besøksrekorder for fotballkamper i New Zealand er registrert i verdensmesterskapet for kvinner. Det var 43 217 tilskuere på Eden Park i Auckland.

Dette representerer totalt 700 000 mennesker på stadionene i landet siden starten av turneringen, ifølge forbundet.

Spania kvalifiserte seg til verdenscupfinalen tirsdag ved å slå Sverige (2-1) foran 43 217 tilskuere på Eden Park, en rekord utlignet. For seieren til Spania mot Sveits i 16-delsfinalen, og Sveriges mot Japan i kvartalet hadde tiltrukket seg like mange tilskuere.

Denne rekorden var allerede slått ved åpningen av turneringen, da 42 137 personer hadde deltatt på seieren (1-0) til New Zealand, co-arrangør med Australia, mot Norge, i Auckland.

I alt dro mer enn 700 000 mennesker til stadionene i løpet av de 29 kampene som ble arrangert i landet, de tre siste kampene i konkurransen (semifinale, liten finale og finale) fant sted i Australia.

«Denne turneringen har ført til en enorm endring i måten fotball, og spesielt kvinnefotball, blir sett på på New Zealand,» sa Andrew Pragnell, administrerende direktør i New Zealand Football.

«Siden den historiske åpningskampen på Eden Park, der fotballbregnene slo Norge, har denne turneringen satt en ny standard for FIFAs verdensmesterskap for kvinner,» fortsatte han.

Landet var også vertskap for verdensmesterskapet i cricket og kvinner i rugby i 2022, og beviser, ifølge Andrew Pragnell, at New Zealand kan «stille på store begivenheter i verdensklasse».

/ATS

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *