ramaskrik etter bot ilagt Norge

Spiller av Norgeslaget i aksjon under EM. Panoramautsikt

Spillerne til det norske strandhåndballlaget hadde nektet å spille i bikini under en EM-kamp.

Idrettskretser og norske kommentatorer var tirsdag indignert over boten som europeiske idrettsmyndigheter har ilagt strandhåndballspillere som trosset regelverket ved å gi opp å spille i bikini. Disiplinærutvalget i Det europeiske håndballforbundet (EHF) ila mandag en bot på 1500 euro til det norske laget, eller 150 euro per spiller, for brudd på internasjonale regler.

Mønster? Skandinavene hadde brukt shorts i stedet for regulær bikini under møtet deres, tapte, mot Spania om bronsemedaljen ved European Beach Handball Championship søndag i Varna (Bulgaria). «Et slikt macho-syn på kvinner tilhører en annen epoke«, var tirsdag en norsk regionavis indignert i sin lederartikkel.

I 2021 burde det ikke engang være et tema

Eirik Sørdahl, president i Norges Volleyballforbund.

«I 2021 burde det ikke engang være et tema– la presidenten i Norges Volleyballforbund, Eirik Sørdahl, til NTB. Spørsmålet om klær har rørt strandsportsirkler i årevis, der spillere anser bikinien for å være nedverdigende eller upraktisk.

Det spanske fotballaget lander i Japan for OL i Tokyo

Hvis bruk av bikini ikke lenger er obligatorisk for sandvolleyballspillere siden 2012, fastsetter regelverket til Det internasjonale håndballforbundet at «spillere må ha på seg bikinitruser (…) tilpasset og høyt snitt«.»Sidene må maksimalt være 10 cm brede«, er det spesifisert der.

Fra mandag protesterte den norske kulturministeren Abid Raja, med ansvar for idrettsspørsmål, mot boten. «Det er helt latterlig«, hadde han tvitret. «Jammen, for en holdningsendring som trengs i den macho og konservative internasjonale sportens verden.»

Norge hadde i forkant av EM kontaktet det europeiske forbundet for å be om tillatelse til å spille i shorts, men de hadde kun fått beskjed om at brudd på regelverket ble straffet med bot. Etter å ha fulgt reglene for det meste av mesterskapet, hadde nordmennene bestemt seg for å spille sin siste kamp i shorts.

Om hunforpliktet til å fremme dette emnet i interessen til sine medlemsforbund«Den europeiske føderasjonen hevdet at»at en endring i reglene kun kan skje på nivå med IHF (det internasjonale forbundet, red.anm.)«.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *