Prinsesse Amalia i Norge for sin første offisielle reise

Amalia tar sin første offisielle tur som prinsesse av Orange i dag. Sammen med kong Willem-Alexander og dronning Máxima skal hun delta på en gallamiddag til ære for den norske prinsesse Ingrid Alexandras attende bursdag, på Slottet i Oslo. – Det er en flott fest for en som fylte atten, men med så mange medlemmer av kongefamilien er det egentlig ikke en fest slik min atten år gamle datter ville gjort, sier Justine Marcella, sjefredaktør i Vorsten magazine. Hei Nederland på NPO. 1.

Turen til Norge er den andre offisielle seremonien for prinsesse Amalia, som fylte 18 år i desember. En dag etter bursdagen ble hun presentert for statsrådet av sin far, kong Willem-Alexander.

Denne turen er mindre travel enn den gangen, sier Marcella. «Det er også av enorm konstitusjonell betydning, hans første store handling etter fylte atten.» Dette besøket er faktisk mer en privat sfære. «Fordi det er en venninne av henne, Ingrid Alexandra. De to familiene ferierte også sammen.

Det blir et formelt arrangement, sier Marcella. «Men det blir også dans,» tenker hun. «Og Amalia elsker mojitos. En mojito går nok over.

Mange kongelige

Foruten den nederlandske delegasjonen, vil også en stor del av de europeiske kongehusene være til stede fredag. Prinsesse Elisabeth av Belgia reiser for eksempel sammen med moren Mathilde. For Sverige kommer kronprinsesse Victoria og ektemannen prins Daniel med barna Estelle og Oscar, og arvelig storhertug Guillaume, kona Stéphanie og sønnen Charles (2) kommer på vegne av Luxembourg. Danske kronprins Frederik og hans kone Mary er også til stede. Både Victoria og Frederik er faddere til den norske prinsessen. Kongen av Spania Felipe, også gudfar til Ingrid Alexandra, kommer alene.

Kort sagt: en middag med «mange kongelige», sier Marcella. «En gallamiddag, så en vakker lang kjole og en tiara, og hun møter sine jevnaldrende som også en dag skal sitte på tronen akkurat som dem.»

Hvilken tiara har Amalia på seg?

På gallaen vil vi også se Amalia iført tiara offentlig for første gang. Prinsesse Beatrix mottok en tiara til sin attende bursdag. «Og jeg tror faktisk Amalia kunne hatt det også,» sier Marcella. «Kongen har virkelig et «platinamedlemskap» hos gullsmeden.

Men Marcella håper også at Amalia vil bruke tiaraen som moren hennes, dronning Máxima, hadde på seg under sin «tiara-debut». Det var også i Norge. — Da var det i bryllupet til Ingrid Alexandras foreldre. Det var den antikke perlediadem, uten perlene. «Jeg tror det har en sjanse i kveld, fordi det er litt lettere,» sa Marcella. «Fordi et slikt diadem ser fantastisk ut, men det passer ikke så godt. Det gjør vondt, og jo flere steiner, jo tyngre er det.

GRATIS: WNL-nyhetsbrevet!

«*» Må utfylles


LES OGSÅ: Hvor populær er Amalia? «Hun er allerede litt bedre enn faren sin»

Av: Marinka Wagemans

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *