Politiet i Norge arresterte en annen russer med en drone

Norsk politi meldte lørdag at en 51 år gammel russer er pågrepet på Tromsø lufthavn nord i landet med drone og bilder blant annet av et militærhelikopter. Fredag ​​ble en russisk statsborger med israelsk pass arrestert for ulovlig luftfilming.

Ifølge Tromsø-politiet hadde russen en stor mengde fotoutstyr på seg, inkludert en drone og minnekort. Ifølge forklaringene tok mannen seg torsdag inn i Norge gjennom Storskog grensepost og var på vei mot den arktiske skjærgården på Svalbard.

«Mistenkte innrømmet å ha fløyet en drone i Norge. Vi vil fortsette avhøret hans og undersøke bildene. I det beslaglagte materialet fant vi bilder av Kirkens flyplass og et Bell militærhelikopter. Spesialtjenester er involvert i saken» – understreket Jacob Bergh av Tromsø-politiet.

Retten pågrep lørdag russeren i to uker, selv om aktor begjærte fire uker.

Fredag ​​besluttet retten å pågripe en 50 år gammel mann med to russiske og ett israelsk pass i to uker, som ble holdt på Storskog grenseovergang. Mannen forsøkte å forlate Norge med to droner og viktig fotoutstyr. Noen videoer er kodet.

Trond Hugubakken, talsmann for PSTs spesialtjenester, sa til NRK, i tillegg til de to arresterte russerne, «det er flere andre hendelser med droner som er under etterforskning».

Sanksjonene som er innført forbyr russere å ta bilder ved hjelp av droner på norsk territorium. Ifølge industriportalen Flydrone er det sju russere i det offisielle registeret over droneoperatører som føres av Luftfartstilsynet, inkludert en som har oppgitt en adresse som kan bevise at han oppholder seg ved Luftfartstilsynet.Russiske ambassaden i Oslo.

Norge har hevet sikkerhetsvarselet etter meldinger om uidentifiserte droner som flyr over olje- og gassfelt. Etter lekkasjer fra Nord Streams gassrørledninger, trolig forårsaket av sabotasjehandlinger, har det norske forsvaret økt patruljeringen i Norskehavet og Nordsjøen, der energiinfrastrukturen ligger.

Daniel Zyśk (PAP)

profitt/dårlig/

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *