På kino «K. The Suns blir norske filmkvelder

Til ære for Norges nasjonaldag, feiret 17. mai, inviterer den norske ambassaden i Riga, i samarbeid med Norsk filminstitutt og Kinogalleriet, til norske filmkvelder på «K . Suns». Visningene finner sted fra 18. til 21. mai.

Innholdet fortsetter etter kunngjøringen

Reklame

På programmet står fire spillefilmer, inkludert filmer basert på litterære verker til fremtredende norske forfattere, som også er oversatt til latvisk.

Onsdag 18. mai klokken 18.30 åpnes filmprogrammet av 2013-filmen «Victory» (regissert av Tūrun Liana), basert på romanen «Victory» skrevet i 1898 av nobelprisvinner, den norske forfatteren Knut Hamsun . Dette verket regnes som en av de vakreste kjærlighetshistoriene. Filmen forteller historien om sønnen til en møller Johannes og datteren til en edel Victoria, deres uoppfylte kjærlighet og deres uoverstigelige sosiale adskillelse.


Torsdag 19. mai klokken 18.30 vises filmen «Ut for å stjele hester» (2019, regi. Hans Peters Moland), basert på romanen med samme navn av den eminente norske samtidsforfatteren Per Petersons. Filmen handler om 67 år gamle Trund, som har flyttet til et avsidesliggende sted etter at kona døde. Det viser seg at en nabo jeg møtte sommeren 1948 bor i nærheten. Den sommeren, da Trund var 15 år, opplevde han både nye følelser, død og svik. Filmen er også historien om en tenåring som blir ektemann. I 2019 ble filmen nominert av Norge til Oscar-nominasjonen i kategorien Beste internasjonale spillefilm.


Fredag ​​20. mai klokken 18.30 vises filmen «Cerība» (2019) – den selvbiografiske historien til filmens regissør, Marija Sēdāle. Hva skjer med kjærligheten når en kvinne har tre måneder å leve midt i livet? Anja (43) bor sammen med Tomas (59) i en stor familie, hvor både deres felles barn og barn fra tidligere forhold vokser opp. Med årene vokste de to fra hverandre, og jobbet i hvert sitt kreative yrke. På julaften får Anja diagnosen hjernesvulst og paret må ta et lynkurs i gjensidig tillit. Når de blir kjent med hverandre igjen, blir de ubevisst hovedpersonene i kjærlighetshistorien deres. I 2020 ble filmen nominert av Norge til Oscar-nominasjonen i kategorien Beste internasjonale spillefilm.


Lørdag 21. mai klokken 18.30 avsluttes programmet med filmen «Til vesten» (2018, regissert av Henrik Martins Dahlsbakken). Casper, en musikklærer, mister jobben samme dag som faren får et nervøst sammenbrudd etter konens død. For å unnslippe denne elendigheten bestemmer de to seg for å ta en tur til vestkysten av Norge for å hedre de eksepsjonelle ferdighetene til Kaspers nylig avdøde mor i den norske tekstilmosaikkkonkurransen. Filmen er en inderlig og rørende historie om livet, tap og kjærlighet, og viktigheten av å la seg selv være.


Filmene vises på norsk med engelsk undertekst og simultanoversettelse til latvisk via hodetelefoner.

GRATIS INNGANG. Søknad og mer informasjon om filmene på kinonettstedet.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *