På grunn av Lembergs sykdom er rettssaken i straffesaken utsatt til midten av august

Lemberg ble pågrepet i rettssalen etter at dommen ble lest, da retten besluttet å avlyse sikkerhetstiltakene som var på plass til da. Etter å ha tilbrakt rundt ett år i fengsel, 25. februar 2022, ble Lembergs løslatt mot en kausjon på 100 000 euro.

Retten slo også fast at Lemberg skulle betale totalt rundt 64.000 euro til ofrene. I tillegg besluttet retten å kreve inn et rettsgebyr på 22.180 euro fra Lemberg til fordel for staten for yting av statsstøttet juridisk bistand.

Lemberg-retten fant ham skyldig i 19 deler av tiltalen, men frikjente ham i 21 ledd. Lemberg ble funnet skyldig i bestikkelser, forfalskning av dokumenter, hvitvasking av penger, falsk tjeneste, uautorisert deltakelse i eiendomstransaksjoner, samt å gi falske opplysninger i erklæringer. På den annen side ble han frifunnet for misbruk av offisiell stilling og brudd på restriksjoner pålagt offentlige tjenestemenn.

Retten dømte Lembergs sønn, Henri, til fengsel i to år og én måned, samt inndragning av eiendom. Han ble funnet skyldig i hvitvasking av penger, samt støtte til uautorisert deltakelse i eiendomstransaksjoner.

På den annen side dømte retten Lembergs tidligere forretningspartner, Ansim Sormuli, til to års fengsel og inndragning av eiendom. Retten besluttet å regne hans månedslange forvaring på rundt en måned i 2007 som en fengselsstraff. Retten fant Sormuli skyldig i å støtte korrupsjon, hvitvasking av utbytte fra kriminalitet og støtte uautorisert deltakelse i økonomiske transaksjoner.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Annonse

Lembergs sønn og Sormuls frie bånd vil først bli frigitt etter at dommen trer i kraft.

I tillegg bestemte retten seg for å avslutte straffesaken angående de kriminelle aktivitetene til Ventspils-forretningsmannen Yuri Bespalov på grunn av foreldelsesfristen. Bespalov døde i 2012.

Riga regionale domstol begynte som første instans å behandle denne saken allerede i 2009. I fremtiden vil det alltid være mulig å inngi en kassasjonsanke eller protestere til Høyesterett mot tingrettens avgjørelse som ankeinstans.

Rapporter en feil i artikkelen

Marker feil tekst og trykk CTRL+Enter.

Merk feil tekst og meld fra!

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *