Omplassering av russiske strategiske bombefly nær grensen til Norge

Satellittbilder av en russisk flybase nær den norske grensen viser omplassering av strategiske bombefly med lengre rekkevidde som kan angripe mål i USA og Europa med atombomber.

Strategiske bombefly som er i stand til å bære atomstridshoder er omplassert til Russlands Olenia-flybase på Kolahalvøya nær den norske grensen. Dette har trolig sammenheng med russisk atomutpressing etter feilene i Ukraina, meldte den norske portalen Faktisk.

Et satellittbilde tatt 7. oktober viser syv Tu-160 og fire Tu-95 bombefly ved basen. To dager senere viste et annet bilde en av Tu-160-bombeflyene klar til å ta av. Bildene skal ha blitt tatt av den amerikanske satellittoperatøren Planet Labs.

Også den 30. september rapporterte Jerusalem Post om den uvanlige utplasseringen av russiske bombefly på Kolahalvøya. Satellittbilder utgitt av en israelsk avis i august og september viste fire Tu-160-jetfly og tre Tu-95-bombefly.

Analyse av nåværende satellittbilder levert av Planet-laboratorier viser at utplasseringen av strategiske bombefly på Kolahalvøya er langsiktig og har økt. Tilstedeværelsen av strategiske bombefly ved Olenia Air Base er uvanlig, siden de vanligvis er basert på Engels Air Base, 720 kilometer sørøst for Moskva.

Norske militæreksperter intervjuet av Faktisk-portalen mener at slike manøvrer også kan assosieres med de tradisjonelle «Thunder»-høstøvelsene, men de innrømmer også at det kan være en del av Vladimir Putins atomavskrekking og atomtrusler.

Sist gang russeøvelsen «Thunder» fant sted i februar i år, mindre enn en uke før den russiske invasjonen av Ukraina. – Disse øvelsene var definitivt en advarsel til Vesten om ikke å blande seg inn, sier norsk militærekspert Lars Peder Haga.

Professor Katarzyna Zysk ved Institutt for forsvarsstudier er enig med LP Hague: «Det faktum at flyene er stasjonert der viser at det er en del av avskrekkingen til V. Putin, og på denne måten søker han å forsterke avskrekkingen atomkraft og kjernefysisk trussel. «

Eksperten bemerker at strategiske bombefly har vært stasjonert i Kola siden 2007.

Utarbeidet i henhold til euromaidanpress.com og fact.no.

Omplassering av russiske strategiske bombefly nær grensen til Norge

sfgdfg

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *