CAS registrerer anken inngitt av WADA mot det russiske antidopingbyrået i saken om Kamila Valieva

Idrettens voldgiftsdomstol kunngjorde mandag i en uttalelse at den tar opp saken som involverer Kamila Valieva og det russiske antidopingbyrået, etter forespørselen innlevert sist tirsdag av presidenten for verdens antidopingbyrå ​​(WADA).

Court of Arbitration for Sport (CAS) erklærte mandag at den tar opp Kamila Valieva-saken, etter at forespørsel utstedt forrige tirsdag av World Anti-Doping Agency (WADA) på grunn av manglende fremgang i etterforskningen av det russiske antidopingbyrået (Rusada) i denne saken. CAS annonserte derfor at de registrerte WADAs anke og at de hadde åpnet voldgiftssak mot Rusada.

I sin uttalelse opplyser han også at World Anti-Doping Agency har bedt CAS om å suspendere den russiske skateren for en periode på fire år, men også at den kansellerer alle resultatene i konkurransen til skateren per 25. desember 2021, den dagen hun testet positivt for trimetazidin.

les også: Alle nyhetene om dopingsaker

I oktober i fjor sa Rusada at de ikke ville frigi resultatene av etterforskningen av den unge skaterens positive test. En avgjørelse som førte WADA-president Witold Banka til sende en «formell melding» til det russiske byrået.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *