Nze Minko ny kaptein, Nocandy-pakke for Euro

Aurélie SACCHELLI, Media365, publisert mandag 26. september 2022 kl. 16:35

Det franske håndballforbundet har annonsert at Estelle Nze Minko er den nye hovedstaden i Les Bleues, spesielt for EM 2022. En EM som Méline Nocandy vil gå glipp av, offer for en alvorlig kneskade.

Om en drøy måned skal det franske kvinnelaget i håndball konkurrere i EM, to år etter å ha vunnet sølvmedaljen i den siste utgaven. Og franskmennene reiser til Nord-Makedonia og Slovenia med ny kaptein. Estelle Nze Minko etterfølger Coralie Lassource. «(Trener) Olivier Krumbholz kunngjorde i morges til sin spillergruppe sitt valg om å gi stafettpinnen videre til kapteinskapet. Coralie Lassource gir offisielt stafettpinnen til Estelle Nze Minko fra denne nye internasjonale uken”, opplyser FFHB i en pressemelding, før de to vennskapskampene mot Tyskland som er planlagt til fredag ​​i Metz og søndag i Nancy. Den 31 år gamle midtbanespilleren, som spiller for Györ i Ungarn, hadde allerede erstattet den 30 år gamle venstrevingen, som spiller mot Brest, under et internasjonalt vindu i april i fjor. Coralie Lassource hadde vært kaptein for Bleues i halvannet år siden den alvorlige skaden til Siraba Dembélé, som hadde sprukket akillessenen i april 2021. Det var derfor hun som hadde ledet det franske laget til sin første tittel som olympisk mester, i Tokyo i august 2021.

Nocandy fraværende flere måneder

Estelle Nze Minko, en av de beste spillerne i verden, vil prøve å gjøre det samme på dette Euro 2022, hvor Frankrike møter Nederland, Nord-Makedonia og Romania i Skopje i den innledende runden. For denne Euroen kan Frankrike imidlertid ikke regne med Méline Nocandy. Den 24 år gamle midtbanespilleren, overført i sommer fra Metz til Paris 92, skadet venstre kne alvorlig på fredag ​​under lagets seier mot Plan-de-Cuques. Paris 92 annonserte mandag hennes fravær «i lange måneder», og spilleren med 53 valg (108 mål) vil ikke bli utsatt for EM. Den vil i stedet sikte mot verdensmesterskapet i 2023 i Danmark, Norge og Sverige, som de blå allerede er kvalifisert som regjerende viseverdensmestere.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *