Evenepoel slipper krasj og tar sammenlagtseier i Norge, siste etappe for Kristoff | NÅ

Remco Evenepoel vant Tour of Norway søndag. Belgieren forsvarte sin ledertrøye med suksess i sluttfasen, hvor han slapp unna en stor krasj. Alexander Kristoff vant siste etappe foran sitt eget hjemmepublikum.

Evenepoel (22) startet siste etappe til Stavanger med 56 sekunders ledelse på nummer to Jay Vine. Fordi profilen på siste etappe var relativt flat, så det ut til at de beste belgiske talentene ikke lenger kunne gå glipp av sammenlagtseieren.

Evenepoel måtte imidlertid holde fokus på siste etappe. 70 kilometer fra mål dannet supportere i pelotonen. Evenepoel var i spissen. Kort tid etter slapp han unna en stor krasj med sin gule trøye, der dusinvis av ryttere var involvert. En av dem var Mike Teunissen.

I finalen tilbakela rytterne to 17 kilometer lokale runder rundt Stavanger, inkludert Grisabakken-stigningen (600 meter på 7,7 %). I starten av siste runde virket lederne Gianni Vermeersch og Corbin Strong på nippet til å vinne, men 2 kilometer fra mål ble de tatt igjen. Kristoff var da raskest på sprinten. Han slo Ethan Vernon (toer) og Mads Pedersen (tredje).

For Evenepoel er sammenlagtseieren kulminasjonen av en utmerket prestasjon i Tour of Norway. Han vant tre av de seks etappene: en fjelletappe og to kuperte etapper. Tirsdag scoret han brak i første omgang. Da slapp han ikke ledertrøya.

Evenepoel har allerede åtte seire i 2022. I tillegg til de fire seirene i Norge var han også best i Tour of the Algarve to ganger, triumferte én gang i Tour of Valencia og vant Liège-Bastogne-Liège. Ved å vinne dette siste løpet, erobret han det første sykkelmonumentet i karrieren.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *