nugget Lamine Yamal trekker seg ut av Spania

Lamine Yamal er ute av Spanias to kamper. JORGE GUERRERO / AFP

Treff i venstre bein forlater Barça-vingen La Roja og vil derfor ikke delta i kampene mot Skottland og Norge.

Den unge FC Barcelona-spissen Lamine Yamal, skadet i venstre ben, forlater det spanske utvalget og vil derfor ikke delta i kampene mot Skottland og Norge, meldte det spanske forbundet (RFEF) tirsdag.

Den 16 år gamle store håpet, som har samlet rekorder i forhastethet siden sine første måneder i eliten, forlater La Roja etter «har blitt undersøkt av medisinske tjenester» av forbundet, spesifiserte RFEF.

Barça kunngjorde at han led av en «skade på iliopsoas (muskel) i venstre ben» etter søndagens 2-2 uavgjort mot Granada i La Liga, uten å spesifisere varigheten av hans utilgjengelighet.

Barça akkumulerer skader

18 dager før clasicoen mot Real Madrid, 28. oktober i den katalanske hovedstaden, samler Barça på seg skader.

Foruten Yamal er også viktige spillere som midtbanespillerne Pedri og nederlandske Frenkie De Jong, den brasilianske spissen Raphinha og polske Robert Lewandowski, samt den franske forsvarsspilleren Jules Koundé fraværende.

Yamals gjennombrudd inn i Barças førstelag på slutten av forrige sesong, og inn på landslaget, var meteorisk.

Søndag, i Granada, ble han den yngste målscoreren i La Liga-historien, på 16 år og 87 dager. I april, mot Betis, ble han FC Barcelonas yngste starter, på 15 år og 290 dager.

I forrige måned, da han debuterte for Spania, ble han også den yngste personen som spilte for La Roja og scoret, i en 7-1-seier over Georgia i en VM-kvalifiseringskamp. Euro 2024.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *