Disney-nyheter: sluttklapp for gigantisk Mikke-parade…

Triste nyheter for Disney-pressen siden utgave 397 av Kjempe Mikke-parade, som nettopp har blitt sluppet på kiosker under forsiden av Emmanuele Baccinelli, blir den siste. Etter 57 år med regelmessig utgivelse kunngjør den nye utgiveren slutten på magasinet hvis lønnsomhet ikke lenger er sikret og – i onkel Joakims rike – en krone er en krone! De andre titlene fortsetter å bli publisert, men hvor lenge?

Et dobbeltdeksel signert Baccinelli og Mendiharat – der Disney-heltene utfører en siste parade – kunngjør slutten på månedsmagasinet (nå annenhver måned) lansert i april 1966 av Paul Winkler på Édi-Monde.

Opprinnelig et spesialnummer av Mikkes dagbok Nei. 723, den fortsatte publiseringen til desember 1979 under nummer 1433 bis. Totalt tilbys 66 nummer på 256 sider.

En vanlig månedlig utgivelse begynte i 1980 og fortsatte til utgave 397 i denne oktober måned: totalt 463 utgaver. Spesialisert seg på oversettelse av gode historier fra Topolino italiensk, det hadde blitt et must for fans av mus og ender.

Overtakelsen av Unique Héritage Presse for fire år siden – inntil da med respekt for innholdet i Disney-magasiner – ga håp om en bedre fremtid. En slik brutal beslutning kan bare bekymre fremtiden til de andre avisene til Emmanuel Mouniers bulimiske gruppe.

Merk i denne siste utgaven et eventyr av «Jungle Joe» av Sune Troelstrup og Massimo Fecchi, «Fantomiald» av Peter Snejbjerg og Andrea Ferraris, «Chronicle of Ancient Times» av Alessandro Sisti og Mario Ferracina, «Something in the Mist» av Davide Cesarello

Disney-nyheter: sluttklapp for gigantisk Mikke-parade…

«Something in the Mist» av Davide Cesarello.

Kjempe Mikke-parade nr. 397 (oktober 2023)

260 fargesider (€ 5,95)

Men andre magasiner lar deg finne Disney-universet.

Det tredje og siste bindet av miniserien «Millions of Memories» av Super Scrooge kjempe tilbyr minnene fra onkel Scrooges ungdom, og spesielt hans reise rundt i verden for å bli stadig rikere.

De seks historiene går tilbake til tiltredelsen av de 15e klokken 20e millioner, publisert mellom 2015 og 2017 av Topolino, er signert Fausto Vitaliano for scenariet, Andrea Freccero, Stefano Intini, Ettore Gula, Roberto Vian og Paolo Mottura for tegningene. Essensielt!

Super Giant Scrooge spesialutgave: Memories by the million nr. 3 (oktober 2023)

244 fargesider (6,99 €)

«My twentieth million» av Paolo Mottura.

I dette nye nummeret av Junior BevereDonalds nevøer – alltid verdsatt av unge lesere – er heltene i Carl Barks» klassiske historier.

Imidlertid er det også historier, for det meste upubliserte, fra Tyskland, Tsjekkia, Norge … og selvfølgelig Italia.

Vi kommer over signaturene til Flemming Andersen, Arild Midthun, Lucio Leoni, Giorgio Cavazzano…

Hver historie har en presentasjonsside.

Junior Bevere nr. 3 (oktober 2023)

248 fargesider (€6,99)

«The Junior Beavers» av Lucio Leoni.

Den fjerde og siste utgaven av Scrooge’s Treasures Øst dedikert til den nederlandske tegneserieskaperen Daan Jippes: stor eventyrleverandør for den rikeste anda i verden.

Denne nye formelen, som ble innviet i januar i fjor, vil tillate deg å oppdage forfatterne som har jobbet med Picsou-verdenen.

Fjerde del av intervjuet med Daan Jippes, rikt på upubliserte dokumenter, repriser av episoder produsert med Evert Geradts og Ulrich Schröder, ukentlige paneler av «Dingo», episoder av «Panchito» (en glemt helt fra Disney-familien)…

En innholdsrik notatbok viet til aktuelle tegneserienyheter fullfører et rikt sammendrag.

Scrooge’s Treasures nr. 64 (kvartalsvis, oktober 2023)

248 fargesider (6,95 €)

«Panchito» av Daan Jippes og Ulrich Schröder.

Vanen tro, dette antallet Super Giant Scrooge begynner med en lang historie med italiensk opprinnelse – 120 sider – produsert i 2016 av Massimo Marconi og Marco Mazzarello.

«The Mystery of the Three Medals» ser Scrooge gå tilbake til opprinnelsen til sporten, selvfølgelig akkompagnert av Donald og nevøene hans.

Deretter kommer en artikkel om «Picsou soir», dedikert til Corrado Mastantuono som fremkaller opprinnelsen til avisen i den nylige historien «Blue Peaks Valley».

Merk «The Race for the Bestselger»: en historie med bestemor Donald og Gus, tegnet av Alessandro Barbucci.

Et alltid fascinerende magasin, hvis utmerkede redaksjon bør bemerkes.

Super Scrooge gå være nr. 238 (hver annen måned, oktober 2023)

246 fargesider (6,50 €)

«Mysteriet med de tre medaljene», av Marco Mazzarello.

Den nye utgaven av Scrooge Magazine – flaggskipmagasinet i Disney-universet – tilbyr 180 sider med tegneserier og rikt redaksjonelt innhold.

Vi kan glede oss over ikke mindre enn syv upubliserte historier beregnet på Irland, Tyskland og Danmark, signert av finske Kari Korhonen (som tilbys et intervju av).

Scrooge er helten i «Raiders of the Lost Crown», en historie av Francesco Artibani og Lorenzo Pastrovicchio … og noen klassikere av Romano Scarpa og Carl Barks fullfører sammendraget. Alt skal slukes, ingenting skal kastes.

Scrooge Magazine nr. 573 (hver annen måned, oktober 2023)

248 fargesider (6,95 €)

Henri FILIPPINI

“Dårlig vær i Kinahavet” av Kari Korhonen.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *