Norske Ole Selnaes (ASSE) utestengt fra utvelgelse i 11 måneder

Norsk midtbanespiller for den franske klubben AS Saint-Étienne Ole Selnaes blir utestengt fra landslaget i 11 måneder for å ha angrepet en dommer, har FIFAs disiplinærkomité fastslått.

Sanksjonen, dersom den opprettholdes, betyr at Selnaes blir fratatt de neste fire kvalifiseringskampene til VM 2018, opplyste Norges Fotballforbund tirsdag 1. november.

Etter Norges 1-0-nederlag mot Aserbajdsjan i Baku 8. oktober, fornærmet 22-åringen en linjedommer i tunnelen.

«Da jeg gikk forbi ham mot garderoben sa jeg til ham: +dere dommere, dere plystret for hva som helst. Dere er jævla dårlige+», innrømmet Selnaes i sitt vitnesbyrd til FIFAs disiplinærorgan. «Det er alt. Det var mye folk der og andre ting kan ha blitt sagt, men jeg kan ikke holdes ansvarlig for det. På den tiden var det mye støy i tunnelen.»han la til.

Norges Forbund har bedt om en avklaring fra FIFA før de eventuelt anker.

«Jeg beklager kommentarene mine etter kampen, det ble dårlig administrert fra min side. På den annen side er jeg ekstremt skuffet over sanksjonen som jeg finner urimelig»sa Selnaes, sitert i en pressemelding fra forbundet.

Norge er i en hårfin plassering i gruppe C for å kvalifisere seg til VM, hvor det inntar 4. plass med kun tre poeng på tre kamper.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *