Norske flyplasser unngår ikke kansellerte flyvninger


Arbeidskonflikten mellom Norsk Luftfartsteknikers Organisasjon (NFO) og arbeidsgiverorganisasjonen NHO Luftfart fortsetter, med 450 flymekanikere som ikke kan jobbe søndag, noe som skaper problemer for flytrafikken og passasjerer.

For en tid tilbake stilte en arbeidskonflikt Norsk Luftfartsteknikerorganisasjon (NFO) opp mot arbeidsgiverorganisasjonen NHO Luftfart. NHO meldte denne uken at dersom det ikke oppnås enighet, starter gjengjeldelsesaksjoner søndag, med en lockout som vil sette 450 flymekanikere uten jobb.

Ettersom det ikke ble oppnådd enighet i striden om flyteknikers lønn og andre spørsmål, satte NHO i gang lockout.

Det førte til at 67 innenriks Widerøe-flyvninger ble kansellert søndag.

– I går tok vi avgjørelsen om å kansellere kortreiser frem til i dag klokken 17. Dette er flygninger fra mindre norske flyplasser til større, forklarer kommunikasjonssjef i Widerøe Catharina Solli.

Det betyr at de fleste Widerøe-flyvningene etter kl. skal gå som planlagt.

«Langdistanseflyvninger finner sted når det er mulig. Vi måtte imidlertid kansellere noen regionale ruter. Dette skjedde fordi de forårsaket tekniske problemer,» sa C. Solli.

Nord-Norge er preget av lange avstander. Hvis konflikten fortsetter, kan det få store konsekvenser for de som reiser på jobb eller for legebesøk.

– Mye av transporten står Widerøe for, inkludert transport til sykehus, så hvis konflikten fortsetter kan det bli problemer, folk kan måtte vente veldig lenge, og i andre tilfeller er det ingen andre alternativer for å dekke avstandene. «, bemerker Elisabeth Vik Aspaker, representant for administrasjonen i Troms og Finnmark.

C. Solli sier det er mange passasjerer som søker denne uken.

– Det er klart nå som lockdownen er på plass og folk er på ferie, er det en stressende situasjon og det er vanskelig å komme i kontakt. Vi understreker imidlertid at vi vil ta kontakt med passasjerene selv, sier C .Solli.

SAS kansellerte også 12 avganger søndag, men ikke på grunn av streiken. Flyselskapene innrømmer imidlertid at striden også vil påvirke deres flyvninger.

KLM kansellerte fire internasjonale flyvninger til og fra Norge, mens Norwegian og Lufthansa kansellerte to internasjonale flyvninger hver.

Utarbeidet av nrk.no og norwaytoday.info.

Likte du? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Norske flyplasser unngår ikke kansellerte flyvninger

sfgdfg

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *