Norske fjorder – de mest imponerende naturlandskapene i verden / Dag

Reise til Norge – nyttig informasjon


Norge er det mest fjellrike av Norden, og ligger på den vestlige enden av den skandinaviske halvøy, og navnet betyr passende «den nordlige ruten». Under istiden var nesten hele territoriet til dagens Norge dekket av et tykt islag – det var hun som «spiste bort» de mest kjente severdighetene i dette landet da det smeltet. Senere ble fjordene fylt med istidssmeltevann.


Ønsker du å se fjordene og fossene, anbefales det å reise til Norge om sommeren, juni, juli og august, når temperaturen er behagelig. På den annen side, hvis du vil «jage» den vakreste nordlys i verden, vil perioden fra september til mars være passende. Klimaet i Norge er forresten enda mildere enn det ser ut til når man ser på beliggenheten på kartet – det blir mildere av den varme nordatlantiske strømmen.


Riga-Norge: hvordan komme seg dit?


Den enkleste måten å komme seg fra Riga til Norge på er selvfølgelig med fly. Det er praktisk å fly til Norge – du kan velge en av direkteflyvningene fra Riga. Hvis du kjøper billettene i tide, vil prisene være spesielt hyggelige. Vi tilbyr også reiser til Norge med organiserte utfluktsprogram – da slipper du å stresse i det hele tatt og du vil garantert klare å spare penger.


Flybilletter til Norge fra Tallinn og fergeturer er også tilgjengelig – alle som elsker fjordene kan velge den mest passende måten å komme seg dit på. Flyturen til Norge tar bare noen få timer, slik at du kan reise til det vakre landet med fjell og troll.


Norske fjorder og andre naturunder


Fjorder i Norge er lange, smale bukter med steinete, bratte kyster – lengden er vanligvis flere ganger bredden. De mest kjente fjordene du må se når du besøker Norge er:


  • Geirangers – mange anser det som den mest passende fjorden for å kjenne landskapet som disse lange smale buktene byr på. Denne fjorden, som mange andre, lar deg også beundre fossene – de imponerende syv søstre og brudens slør.
  • Spektakulært Sognefjords – den nest lengste fjorden i verden, som strekker seg 219 kilometer innover i landet og ikke for ingenting kalles fjordenes konge. Greinene til denne fjorden er ikke mindre imponerende.
  • Nerejfjord – den smaleste, men mest kjente og, ifølge mange, den vakreste grenen av Sognefjorden. De omkringliggende fjellene stiger til 1700 meter på steder, og tilbyr fantastisk utsikt.

En tur til Norge ville ikke vært komplett uten å se landets imponerende fossefall. Ti av de 30 høyeste fossefallene i verden finnes i dette skandinaviske landet! Den beste tiden å se dem er mai og juni, når vannet av smeltende snø kommer inn i fjellelvene, noe som gjør fossen enda mer imponerende.


I tillegg til den allerede nevnte Seven Sisters-fossen, anbefales det å besøke Vetisfossen, den høyeste fossen i Europa, som også tilbyr utmerkede turruter. Og hva kan vi gjøre uten den populære turistattraksjonen Låtefossen!


En annen flott måte å nyte den spektakulære utsikten over Norges fjordregion er den berømte Flåmsbanen, en 20 kilometer lang jernbanestrekning som tilbyr en forståelse av Norges spektakulære natur, inkludert Kjosfossen og Rjoandefossen. En veldig populær turistattraksjon.


Ikke bare fjorder


Norge byr imidlertid ikke bare på naturutsikt, men også spennende byliv – fra hovedstaden Oslo, omgitt av skog og fjell, hvor du må besøke hoppbakken i Holmenkollen, til Bergen med gamlebyen. På den annen side er en ekte perle Olesunna (Ålesund), en pittoresk havneby kjent for sin jugendarkitektur.


Hva skal du ha med fra Norge? Mange herlige historier, minner og bilder – og selvfølgelig den særnorske osten Gjetost – i farger er det litt som våre egne gotiske søtsaker, men smaksmessig er sødmen blandet med salt og krydret syre.Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *