Norsk sjokoladeprodusent svartelistet av ukrainsk…

Mondelez International Group, som lager Toblerone og Milka sjokolade samt Oreo, Ritz og LU cookies, har bedt den norske regjeringen møte og forsvare sine interesser rammet av en boikott av skandinaviske selskaper, meldte Reuters mandag. Selskapet, svartelistet av det ukrainske nasjonale byrået for forebygging av korrupsjon, regner med støtte fra Oslo-regjeringen.

Selskaper som SAS og Norwegian Air, SJ Railway, Strawberry hotellkjeden, Elkjop-kjeden, Fjord Line og til slutt Norges Fotballforbund har varslet at de slutter å selge Mondelez-produkter, som ennå ikke har trukket seg ut av Russland.

Mondelez sier de har suspendert reklamekampanjer og investeringer i Russland og selger ikke produkter laget der i Norge. I tillegg har selskapet uttrykt sin fordømmelse av krigen og respekterer internasjonale avtaler og sanksjoner, og tilpasser driften om nødvendig. Mondelez ba om at sanksjoner offisielt vedtatt av Vesten skal være grunnlaget for markedshandlinger og understreket viktigheten av objektive kriterier, der alle enheter vil bli behandlet likt. (GRØT)

os/ du/

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *