Norsk konsul som ropte «Jeg hater russere» ble vist døren etter raserianfall

Moskva kunngjorde torsdag at den norske konsulen, filmet fornærmende russere i en hotellresepsjon, ikke lenger kunne oppholde seg i Russland.

«Etter det som skjedde, er tilstedeværelsen til Elisabeth Ellingsen i Russland ikke lenger mulig,» sa UD i en uttalelse.

Tidligere torsdag innkalte departementet norsk ambassadør Rune Resaland og protesterte mot E. Ellingsens «fornærmende russofobiske ytringer».

I en video som ble lagt ut lørdag på en Telegram-kanal knyttet til russiske sikkerhetstjenester, uttrykte en kvinne som identifiserte seg som Elisabeth Ellingsen, den norske konsulen i den nordrussiske havnebyen Murmansk, sinne over at hotellhotellet hennes i byen ikke var ordentlig rengjort. .

«Jeg hater russere!… Bare gi meg et rom… Jeg er vant til å vaske rom – jeg er fra Skandinavia», kan kvinnen høres sint i en redigert video utgitt av Mash-kanalen som skapte bekymring. . indignasjon i Russland.

Ellingsens utbrudd ble filmet mot et bakteppe av spenninger mellom Russland og Vesten etter Moskvas invasjon av Ukraina, som utløste en rekke europeiske og amerikanske sanksjoner mot Moskva.

Det norske Utenriksdepartementet uttrykte sin «dype beklagelse» denne helgen etter hendelsen.

«Følelsene som er uttrykt reflekterer ikke norsk politikk eller Norges holdning til Russland og det russiske folket,» sa departementet i en uttalelse innhentet av nyhetsbyrået AFP, og la til at hendelsen ble diskutert på «de passende måter».

Torsdag sa Moskva at de hadde tatt den norske uttalelsen til etterretning.

Norsk UDs talskvinne Guri Solberg sa torsdag at landets ambassadør var informert om at Moskva har tilbakekalt Es visum. Ellingsen.

Ambassadøren gjentok at konsulens uttalelser «ikke gjenspeiler norsk politikk», sa Solberg og la til at Ellingsen for tiden var utenfor Russland.

I juni kunngjorde Norge midlertidig stenging av generalkonsulatet i Murmansk.


Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *