Latviske hockeyspillere vinner verdensmesterskapskampen mot Norge – BNN

Den latviske herrehockeylaget onsdag i verdensmesterskapet Riga Arena vant det norske landslaget.

Latvia var overlegen med 2:1 (0:0, 2:1, 0:0).

Rodrigo Abols og Tom Anderson scoret for Latvia og Ludvig Hoff for Norge.

I det fjerde minuttet tok Roberts Mamcic en to-minutters straffe, men målet ble ikke tapt på mindretallet.

I det niende minuttet ble Oskars Batņa avvist unødvendig i motstanderens område og Kaspars Daugavins fikk det tredje avslaget.

Nordmennene fikk også et avslag, men resultatet forble 0:0.

21 sekunder før pause, etter et farlig norsk angrep og et skudd av Tomas Berg-Peulsen foran Artur Shilovs mål, skyndte latvierne seg for å forsvare keeper, med en hockeyspiller fra hvert lag som ble utvist.

I starten av den andre tredjedelen hadde det latviske landslaget noen gode scoringsøyeblikk og nordmennene fikk også to minutter med straffer.

Disse episodene endte med to scoringer i det 24. minutt, da det i løpet av 39 sekunder ble oppnådd første flertall i dette mesterskapet, deretter ble det scoret mål i de samme formasjonene.

Flertallet var ikke et resultat av fast spill, men et resultat av et raskt angrep.

I yttersonen la Kaspars Daugavins videre til Rudolf Balcers, som sendte pucken litt bakover, og Rodrigo Abol sendte pucken i venstre hjørne av målet.

39 sekunder senere slo Ronalds Kēniņš en pasning til venstre fra høyre side av motstanderens sone, der Tom Anderson, uten å håndtere pucken, sendte den til venstre hjørne av målet fra venstre kastesirkel. Pucken traff målvakten Henrik Heukelanns benbeskytter og svevde gjennom luften, og fløy inn i det øverste hjørnet av målet.

Midtveis i perioden var Latvia uten det store flertallet på ett minutt og 42 sekunder. Det farligste øyeblikket var et skudd av Jānis Jakas fra blålinjen, hvoretter pucken traff venstre målstolpe.

Latverne hadde allerede scoret 13 ganger på det norske målet i perioden, da Ludvig Hoff for første gang hemmet Shilovus to-mot-en-kontring med et skudd, og slo keeperen på høyre side. Pucken traff målvakten, men fløy inn i mål.

Nordmennene angrep mer i tredje periode, men Latvia vant flertallet i det 57. minutt, da Daugavins var i en god skuddposisjon, men Heukelanns tok igjen pucken.

To minutter før kampslutt ble flertallet avbrutt av utvisningen av Kristaps Zile, og nordmennene byttet ut målvakten med en femte feltspiller, men Shilov måtte ikke ta mer enn ett skudd.

Šilov klarte å stoppe 20 norske skudd, men på andre siden av banen klarte Heukelanns 30 latviske skudd.

I den første perioden skjøt begge lag ni skudd hver, i den andre hadde latvierne et stort overtak (17:1), men i den tredje ga den norske offensiven dem en fordel (11:6), som ikke tok slutt med et mål scoret.

Klokken 20.20 skal hockeyspillere fra Canada og Kasakhstan krysse pinner i denne gruppen i Riga.

Denne kampen vil bli sendt av kanalen Det er hockey.

I gruppe B, etter tre runder med kamper, har Sveits ni poeng, Canada åtte og Tsjekkia sju poeng. Latvia fikk fem poeng på fire kamper, Slovakia og Norge fikk fire poeng på fire kamper, Kasakhstan fikk to poeng, men Slovenia har ingen poeng.

Det er allerede rapportert at USA slo Østerrike 4:1 i undergruppe A i Tammerfors, men klokken 20.20 vil Finland og Frankrike ta banen. Denne kampen vil bli sendt direkte på TV-kanalen LTV7.

I gruppe A vant USA ni poeng på tre kamper, Sverige og Danmark åtte poeng, Frankrike og Finland fire poeng hver, Ungarn to poeng, Østerrike ett og Tyskland har ingen poeng ennå.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper på åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene fra hver undergruppe vil fortsette å kjempe om medaljer i kvartfinalen, men de svakere lagene fra begge grupper rykker ut av den sterkere divisjonen og neste år vil Polen og Storbritannia være blant de 16 første.

I fjor vant finnene verdensmesterskapet ved å slå Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, arrangert i fellesskap av den finske byen Tammerfors og Riga, finner sted fra 12. til 28. mai.