Norge. To døde og 14 såret i skyteepisoder i Oslo sentrum

To personer ble drept og 14 personer skadet, flere alvorlig, i skyteepisoder i nærheten av barer i Oslo sentrum natt fra fredag ​​til lørdag, opplyser norsk politi, som pågrep en mistenkt.

Skytingen skjedde rundt klokken 01 på tre nærliggende steder, inkludert en homobar, i sentrum av den norske hovedstaden. Politiet meldte om to døde og 14 sårede, og sa at to våpen var beslaglagt.

Skytteren ble raskt arrestert

– Alt tyder nå på at det kun var én person som utførte denne gesten, sa en polititjenestemann, Tore Barstad, under en pressebriefing. Arbeidsstyrken har imidlertid blitt forsterket i hovedstaden for å håndtere andre hendelser, la han til, uten å ville spesifisere om det var en terrorhandling.

Politiet mottok de første meldingene klokken 01.14, og den mistenkte ble arrestert fem minutter senere, sa han.

Skytingen skjedde i nærheten av London Pub homoklubb, Herr Nilsen jazzklubb og et utsalgssted for takeaway.

Polititjenestemenn samlet seg for å reflektere over virkningen av skytingen på iscenesettelsen av Pride-marsjen som skal finne sted lørdag ettermiddag i Oslo.

«En krigsscene»

«Han så veldig bestemt ut på hvor han siktet. Da jeg forsto at det var alvorlig, løp jeg. Det var en blødende mann som lå på bakken, sier en kvinne som var vitne til åstedet til avisen. Verdens Gang (VG).

Et annet vitne snakket med VG bruk av automatvåpen (opplysninger som politiet ikke har bekreftet) og snakket om «en krigsscene». «Det var mange skadde mennesker på bakken som hadde hodeskader,» sa han.

Ifølge en NRK-journalist til stede ved skytingen kom skytteren med en bag som han tok ut et våpen som han skjøt med. Området ble patruljert av tungt bevæpnet politi utstyrt med skuddsikre vester og hjelmer.

Blant de 14 skadde ble åtte fraktet til sykehus og seks andre ble tatt hånd om av en medisinsk tjeneste.

– Noen beskrives som alvorlig skadd, andre som lettere skadd, sier politimann Tore Barstad.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *