Norge. Retten avslår Anders Breiviks prøveløslatelsesbegjæring | utenriksnyheter

22. juli i fjor gikk det 10 år fra tidspunktet da Breivik Han myrdet 69 norske Arbeiderparti-ungdomsmedlemmer på øya Utoya, og ytterligere 8 ble drept i Oslo etter at bilfellen eksploderte. Etter dette tidspunktet hadde den 42 år gamle drapsmannen rett til å be om løslatelse, men dommerne de erkjente at han fortsatt utgjorde en trussel mot samfunnet.

– Det er en alvorlig risiko for at Breivik går tilbake til oppførselen som førte til terrorangrepet 22. juli, slo retten fast. Den samme oppfatningen ble uttrykt av en sakkyndig psykiater. Under rettssaken kunngjorde legen at morderen var like farlig som han var da en ekspert undersøkte ham i 2012 og 2013. Hun forklarte også at terroristen har histrionisk, sosial og narsissistisk.

Selv om Breivik aldri uttrykte anger for massedrapet han begikk, sa han at han ikke lenger ville bruke vold, at han ville avvise høyreekstreme synspunkter og ville leve utenfor grenser Norge. – Jeg tar definitivt avstand fra vold og terror i dag. Jeg gir herved mitt æresord om at jeg avviser ham for alltid – erklærte han i salen. Han forsøkte også å ta avstand fra massedrapet, og sa at han hadde blitt radikalisert før angrepet.

For mer informasjon, se hovedsiden til Gazeta.pl

Samtidig, i rommet, rakte han hånden i en nazihilsen og viste kort med en melding om hvit overherredømme. Terroristen hadde praktisk talt ingen sjanse til å få prøveløslatelse, og han utnytter forvirringen rundt ham til å spre seg Propaganda. Derfor gir vi ikke informasjon om slagordene som Breivik viste foran kameraene.

Anders Breivik har rett til å fortsette å be om dispensasjon. Ett år etter hver mislykket søknad kan han presentere en ny.

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *