1. «par 5» i padel-opphold ved La Toupie Bleue

I anledning 5-årsjubileet, Den blå snurretoppen lanserer sin første seksjon, med et originalt nikk til padel : «Gjør en «par 5» på et padellopphold!«

Denne månedlige spalten har som mål å gi deg 5 tips/anbefalinger/delinger rundt temaet padelreise og selve praksisen.

For denne første delen deler vi her 5 tips og beste fremgangsmåter å følge før du drar på padelopphold i Europa.

Avreise med nasjonalt identitetskort eller pass

En av fordelene med å bo i Europa er å kunne bevege seg fritt innenfor det europeiske Schengen-området. Merk at Sveits og Norge ikke er EU-land, men er medlemmer av Schengen-området!

Uten VISA derfor eller spesiell forpliktelse (unntatt pandemi), kan vi reise utstyrt med nasjonalt identitetskort eller pass.

Siden 1eh januar 2014 er det nasjonale identitetskortet ikke lenger gyldig i 10 år, men i 15 år (samme for kort utstedt mellom 1.eh januar 2004 og 31. desember 2013). Vær imidlertid forsiktig med å finne ut av dette punktet før du drar på et padelsportsopphold i utlandet. Denne forlengelsen av gyldighetsperioden for det nasjonale identitetskortet er faktisk ikke validert av alle landene i Schengen-området.

En rask omvisning på noen viktige europeiske padel-destinasjoner for å finne ut alt:

Land Angående et utgått nasjonalt identitetskort
Italia Godtar å forlenge gyldigheten av kortet med 10 år
Belgia Gjenkjenner ikke en forlengelse av gyldigheten av kortet (det er derfor lurt å ta med pass hvis kortet ditt er utløpt eller å søke om fornyelse)
Portugal Ingen kommentar (det er derfor lurt å ta med pass hvis kortet er utløpt eller søke om fornyelse)
Spania Ingen kommentar (det er derfor lurt å ta med pass hvis kortet er utløpt eller søke om fornyelse)
Storbritannia Ingen kommentar (det er derfor lurt å ta med pass hvis kortet er utløpt eller søke om fornyelse)
Sverige Ingen kommentar (det er derfor lurt å ta med pass hvis kortet er utløpt eller søke om fornyelse)

Uten å fokusere spesifikt på passet, er det fortsatt det vanligste identitetsdokumentet internasjonalt. Vi anbefaler at du så snart som mulig lener deg på en 1tid spør om du ikke har en ennå, spesielt hvis dine ønsker om andre steder presser deg utenfor vårt gamle kontinent. Merk at leveringstiden kan variere fra 2 til 4 uker i Frankrike (for ikke å snakke om tidspunktet for å få en avtale) og at du må betale avgiftene til et skattestempel.

Europeisk helsetrygdkort

Fortsatt for lite kjent for franske reisende, det europeiske helsetrygdkortet (EHIC) bør betraktes som din «carte vitale» når du reiser. Ved å ta opp litt grunnleggende informasjon om deg, spesielt SECU-identifikasjonsnummeret ditt eller CPAM-en din som du er knyttet til, lar dette dokumentet helsevesenet eller helseorganisasjoner i utlandet forenkle behandlingen.

Hvis du ikke har det ennå, kan du be om det på nettstedet ameli.fr.

Til slutt, hvis du dessverre ikke mottar det i tide før du drar, kan du være trygg på at du kan be om et sertifikat, fortsatt på ameli.fr-nettstedet, som vil gjelde.

Vær på vakt med identitetstyveri (før reisen) og med lommetyver (under reisen)

For å unngå skuffelse eller dårlig overraskelse før eller under padelkurset eller ferien, la oss ta i bruk god praksis.

IDENTITETSTYVERI – En felles valuta for nettpirater, dette fenomenet med identitetstyveri har skutt fart de siste årene. Vi anbefaler at du foretrekker å sende offisielle identitetsdokumenter via nettverk som Whatsapp i stedet for via e-post. På den annen side, hvis du har to minutter, ta deg tid til å skanne identitetsdokumentet ditt, for eksempel ved å krysse det ut (fra side til side) og varsle det: dokument kommunisert til (…) kun for informasjon.

Målet er dermed å forhindre at ondsinnede mennesker bruker identiteten din til handlinger som ikke er dine.

TYVERI AV PERSONLIGE EIENDELER – Lommetyver finnes i europeiske padelmetropoler. Siden risiko 0 ikke eksisterer, og fremfor alt for å forutse handlingene deres, send deg selv en skanning av identitetselementene dine (med forholdsregler varslet like ovenfor i artikkelen). Vær oppmerksom på at for å tillate deg å gå ombord på flyplassen og returnere til Frankrike (hvis dine personlige eiendeler blir stjålet), kan det være at en tapserklæring til «Kompetent politi» ikke er tilstrekkelig for flyselskapene. Vi anbefaler derfor at du oppsøker den franske ambassaden i det landet du er samtidig.

På den annen side gjelder dette grunnleggende rådet om ikke å reise med for mye penger. Se for deg det «katastrofale øyeblikket» hvis feriebudsjettet ditt blir stjålet fra deg…

Forsikringen av forsikring, men til slutt…

Franskmennene sammenlignes med mange europeere som anses som «overforsikrede» reisende.

Det å reise på tur krever en hel organisasjon og krever at du forbereder deg så godt som mulig for å dra full nytte av turen.

I utgangspunktet kan du ha tatt ut en utvidelse av sivilt ansvar (på din klassiske RC) for å reise til utlandet.

Da gjør mange andre forsikringskontrakter det mulig å dekke en slik eller slik uventet, uheldig hendelse, kompleks å håndtere.

Det er riktig at du også ofte har garantier med bankkortet ditt (det mest kjente innen reiseforsikring for high-end kredittkort: Gold MasterCard, Visa Premier, Visa Infinite, Platinium, American Express). Men i praksis vil du innse kompleksiteten i å ta ansvar for et krav eller når en uforutsett hendelse forstyrrer eller til og med setter reisen din i fare. Forsikring er ikke den 1eh virksomheten til bankselskaper, nøler de ikke, dessverre må det anerkjennes å noen ganger be om en mengde sertifikater eller administrative dokumenter for å starte kravstøtte eller delvis/total refusjon, for eksempel.

Det er av denne grunn at vi anbefaler deg å identifisere alle forsikringskontraktene som er tilgjengelige for deg og i tillegg henvise til en registrert reiseoperatør, som er en profesjonell i sektoren og har forsikringsløsninger som møter et bredt spekter av problemer eller uhell som oppstår. under utenlandsreiser.

Kompetansen til reiseoperatører for å forlate med trygghet!

De offisielle europeiske operatørene i padelloppholdet er få. For å gjenkjenne dem er det bare å spørre dem om de har et personlig registreringsnummer, som gjør at de rett og slett kan selge opphold.

Denne sterkt regulerte næringslivet er organisert for å beskytte, gi råd og støtte sluttforbrukeren.

Utover selskapets økonomiske garantier (ubegrenset finansiell garanti i Frankrike), gir reiseoperatører med behørig god anseelse kunden:

  • sende en reisekontrakt som inneholder alle selskapets forpliktelser
  • kommunisere deres offisielle kontaktinformasjon
  • å forplikte seg til spesifikke tjenester (3 timer individuelle padeltimer kan for eksempel ikke erstattes med 3 timers gruppetimer)
  • å forklare at det, i tillegg til salg av et padelkurs, er forsikring som stilles til disposisjon for dem (avbestillingsforsikring, multi-risk, komplementær til kredittkort, assistanseforsikring osv.) for reisen som sådan, men også, for eksempel for utøvelsen av visse sportsaktiviteter (noen ganger anses å være i faresonen av forsikringsselskaper og derfor potensielt utelukket fra ordinære kontrakter).

Mens verdensmesterskapet i Dubai i 2022 er i full gang, har du kanskje også ønsker andre steder nå?

Remi Collat

Grunnleggeren av La Toupie Bleue-byrået tilbyr temaer på padelkurs og ferier i Europa. Padeloppholdsspesialisten nøler ikke med å gi oss sin mening om disse temaene.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *