Norge lik OL-medaljerekord, stor sjanse for forbedring | NÅ

Norge har tatt flest gullmedaljer ved ett enkelt vinter-OL. Herrenes seier i torsdagens nordiske kombinert betydde Norges fjortende gullmedalje i Beijing.

På de forrige lekene, for fire år siden i Pyeongchang, hadde Norge også vunnet fjorten gullmedaljer, det samme hadde Tyskland. Canada vant også fjorten gullmedaljer ved lekene i sitt eget land i 2010.

Sjansen er stor for at Norge bare får rekorden på disse lekene. I dagene som kommer deles det ut flere medaljer innen skiskyting og langrenn, områder der Norge tradisjonelt sett står sterkt. Disse lekene har så langt vunnet ni av Norges fjorten gullmedaljer i disse to idrettene.

I tillegg til de fjorten gullmedaljene har Norge så langt vunnet syv sølv og åtte bronse i Beijing. Dette plasserer dem på toppen av medaljeplasseringen. Tyskland er fortsatt nærmest med ti gullmedaljer, syv sølv og fem bronse. Etter torsdag er det fortsatt sytten olympiske titler som skal deles ut ved disse lekene.

Med Jutta Leerdams sølvmedalje på 1000 meter torsdag er Nederland nummer sju på medaljetabellen, med seks ganger gull, fem ganger sølv og fire ganger bronse. Med 1000 meter for menn (fredag) og massestart for menn og kvinner (lørdag), har Nederland tre sjanser til til å øke innhøstingen av medaljer.

Sjekk ut den gjeldende OL-medaljetabellen her.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *