Norge leverte Hellfire-missiler til Ukraina

Norge for Ukraina overlevert rundt 160 Hellfire-missiler med utskytere og kontrollenheter egnet for ødeleggelse av væpnede mål, melder den russiskspråklige tjenesten til BBC.

Innholdet fortsetter etter kunngjøringen

Reklame

Det ble avslørt av norsk forsvarsminister Bjørn Arild Gramm under et møte med forsvarsministre fra allierte land i Ukraina på militærbasen i Ramstein (Tyskland).

«Det er et våpen som Ukraina har bedt om, og det vil være nyttig i kampen mot den russiske okkupasjonsstyrken,» understreket ministeren og la til at missilet er lett å kontrollere og effektivt mot land- og sjømål.

Hellfire er et USA-utviklet anti-tank-styrt missil som kan skytes opp fra luft-, land- og sjøplattformer. Ukraina mottok raketter med mobile landutskytere. «Hellfire» er i stand til å treffe mål opptil åtte kilometer unna, som ikke trenger å være i operatørens direkte siktelinje.

fra Russland fullskala invasjonen av Ukraina begynte tidlig på morgenen den 24. februar, med rakettskyting, luftangrep og ankomst av bakkestyrker. Som et av målene for invasjonen Russland opprinnelig nevnt ukrainsk «denazifisering».

Okkupantene i Ukraina har lidd store tap og er anklaget for forsettlig drap på sivile, samt andre krigsforbrytelser. Okkupantenes grusomheter begynte å bli avslørt i massevis etter at ukrainerne drev dem ut av forstedene til Kiev, som Bucha.

fra Russland behandling av ukrainere, inkludert drap og opprettelse av infiltrasjonsleirer, preget av dette «fascismens manifest»publisert av Kremls propagandanyhetsbyrå «RIA Novosti».

Generelt har krigen i Ukraina pågått siden 2014, da Russland okkuperte Krim-halvøya og startet en krig i Øst-Ukraina.

Innholdet i publikasjonen eller deler av den er opphavsrettsbeskyttet i henhold til opphavsrettsloven, og bruk av den uten tillatelse fra utgiveren er forbudt. Les mer her.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *