Norge. Hvalross Freya kan avlives

Norske myndigheter kunngjorde torsdag at de vurderer å avlive hvalrossen Freya, som har blitt en sommerstjerne i Oslofjorden, så langt at publikum og dyret kan settes i fare.

Til tross for stadige oppfordringer om å holde seg unna og ikke forstyrre pattedyret, fortsetter Freya, en ung hunn på rundt 600 kilo, å tiltrekke seg mye oppmerksomhet, forklarte Fiskeridirektoratet i en pressemelding med, til støtten, et bilde som viser en mengde tilskuere i umiddelbar nærhet av hvalrossen.

«Utenksom oppførsel fra offentligheten»

«Den hensynsløse oppførselen til publikum og manglende respekt for anbefalingene fra myndighetene kan sette liv i fare», understreket en talsperson for Fiskeridirektoratet, Nadia Jdaini.

«Vi utforsker nå ytterligere tiltak blant annet som eutanasi kan være et reelt alternativ,» la hun til.

Hvalrosser lever typisk på enda mer nordlige arktiske breddegrader, men Freya, hvis navn viser til en gudinne knyttet til kjærlighet og skjønnhet i norrøn mytologi, har badet i hovedstadens farvann siden 17. juli.

Etter å ha blitt en stjerne i sommertorporen, har dyret blitt filmet når det jager fugler eller klatrer på båter som svaier under vekten for å døse der (en hvalross kan sove opptil 20 timer i døgnet), og gjør skade i prosessen. betydelige.

Men til tross for instruksjonene, fortsetter dyret å bli plaget av nysgjerrige mennesker som bader i nærheten eller nærmer seg det overdrevent, noen ganger med barn, for å fotografere det, sa fiskeriavdelingen.

«Hans velvære er tydelig redusert»

«Hans velvære er tydelig redusert. Hvalrossen har ikke nok hvile, og ekspertene som vi snakker med nå mener at den er stresset,» argumenterte Jdaini.

Hvalrossen er en beskyttet art og lever hovedsakelig av virvelløse dyr som bløtdyr, reker, krabber og småfisk.

Selv om han normalt ikke angriper mennesker, kan han ifølge myndighetene føle seg truet av uvelkomne mennesker og angripe dem.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *