Fotballspilleren Erling Haaland er Norges yngste milliardær

Manchester City-fotballspilleren Erling Braut Haaland har blitt Norges yngste milliardær og ble inkludert på listen over de 400 rikeste innbyggerne i dette landet utgitt av finansmagasinet «Kapital», med en formue på 1,1 milliarder kroner.

Det prestisjetunge bi-ukebladet, utgitt siden 1971, har i flere tiår publisert en liste som ligner på amerikanske Forbes.

Den beregnet hvor mye Haaland (22) har tjent i Red Bull Salzburg og Borussia Dortmund så langt, og inkluderte garanterte inntekter fra en femårskontrakt med Manchester City og inntekter fra sponsoravtaler.

Samtidig vil skatter, vanlige boutgifter og investeringer, f.eks. løsøre og fast eiendom som et privatfly som en fotballspiller kjøpte i fjor. De ulike tilleggsprestasjonsbonusene fra både arbeidsgiver og sponsorer ble ikke tatt med i beregningen, siden de vurderte dem som «fortsatt usikre».

«Teller veldig nøye, er nettobeløpet 1,1 milliarder kroner (110 millioner euro), men det ser ut til at det vil bli mye høyere, ettersom det vil bli endrede sponsoravtaler og økende annonseinntekter. i løpet av de neste fem årene, og en fotballstjerne begynte akkurat å antennes «- forklarte journalistene» Kapital «.

Det ble påpekt at aldri før hadde en nordmann i så ung alder og på så kort tid, med start fra bunnen av, tjent en slik formue.

«Han er ikke bare Norges yngste milliardær, men også vårt lands første fotballmilliardær» – understreket bladet.

Zbigniew Kuczynski (PAP)

kucz /pp/

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *