Norge er først ute med en elektrisk båt for fiskeoppdrett

At rapporter Siemens i en pressemelding.

Elektrisk båt

Den elektriske båten, kalt Elfrida, brukes av det norske oppdrettsanlegget Salmar Farming. Båten seiler daglig til gården, som ligger 12 kilometer fra kysten til sjøs, for å levere fiskemat og nødvendig utstyr. Dette gjør det mulig for eksempel å utføre reparasjoner eller flytte fiskemerder.

Siemens utviklet den helelektriske fremdriften og styringen, som det norske selskapet Ørnli Slipp integrerte i båten. Det dobbeltskrogede fartøyet er omtrent 14 meter langt og 8 meter bredt.

Mindre drivstoff

At båten er elektrisk drevet sparer ifølge Siemens ikke bare drivstoff, men også driftskostnader. For eksempel krever en elektrisk motor mye mindre vedlikehold enn en dieselmotor, ifølge selskapet.

Ifølge Siemens er andre bærekraftige egenskaper ved Elfrida fraværet av eksosgasser, vibrasjoner og støy som vanligvis forårsakes av en dieselmotor.

Bærekraftig fiske

Dette har fordeler for et land som Norge, hvor fiske og fiskeoppdrett er en viktig sektor. For eksempel forbruker fiskeflåten alene rundt 400 millioner liter diesel i året. Bytte til elektrisk fremdrift vil kunne redusere dette drivstofforbruket med 80 prosent.

Kilde: Siemens | Foto: Siemens

registrere deg på nyhetsbrev

Vil du motta siste nytt om bærekraftig utvikling hver morgen rundt klokken 07.00? Det kan!

søke nå

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *