Norge. Enormt ras i Gjerdrum. 26 personer etterlyst, 500 evakuert | Nyheter fra hele verden

Raset gikk om morgenen 30. desember i Gjerdrum, en by som ligger 38,9 km fra Oslo. Norske medier beskriver at skadene forårsaket av jordskredet er svært omfattende – jordskredet bokstavelig talt «oppslukte» noen bygninger i området – melder en lokal nettside. Vg.no.

Gjørmeskred i Norge. 26 personer savnet

En redningsaksjon pågår på stedet ved bruk av helikoptre. Politi, redningstjeneste, hær og Røde Kors er involvert. – Vi anser 26 personer som savnet – vi har foreløpig ikke klart å fastslå hvor de befinner seg, men vi vet ikke om de befinner seg under ruinene. Over 500 personer ble evakuert – sa aksjonskoordinator Roger Pettersen. Han la til at blant de evakuerte var: beboere og ansatte ved et lokalt bolig- og terapeutisk senter og et aldershjem.

Minst 10 personer er skadet. De skadde ble kjørt til Oslo universitetssykehus. Ifølge Vgo.no mottok tjenester «dramatiske oppringninger» fra personer som var fanget under ruinene.

Brannsjef Ingvar Andersen sa at redningsmenn måtte holde seg unna kanten av raset, noe som gjorde arbeidet vanskelig. De sjekker også hus som er skadet av naturkatastrofen én etter én. – Vi går fra hus til hus, åpner dørene, henter folk ut, og de som ikke kan gå blir tatt med firehjuling eller bil – sa han til journalister.

Gjørmeraset førte til strømbrudd i området. Det legges ut bilder på sosiale medier som viser noen bygninger som faller ned i avgrunnen.

«Norsk redningsgruppe Norsk Folkehjelp Follo meldte at de hadde sendt 40 besetningsmedlemmer og 9 ambulanser til stedet for å hjelpe til med søket,» la han til. “Deutsche Welle”. De vil jobbe på stedet til skjebnen til alle de savnede er bestemt.

Mer informasjon snart.

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *